Od:
Do:

Zbor sv. Antuna Padovanskog iz Tužnog proslavio 10 godina postojanja

Zbor sv. Antuna Padovanskog iz Tužnog proslavio 10 godina postojanjaTUŽNO, 22. 11. 2017.
Mješoviti zbor sv. Antuna Padovanskog iz Tužnog, župa Margečan, svečanom misom na blagdan sv. Cecilije, 22. studenoga, proslavio je 10 godina postojanja.

Zbor osnovan na inicijativu je vlč. Alojzija Pakraca i voditeljice Antonije Puček započeo je sa djelovanjem u studenom 2007. godine.

Zbor danas broji oko 25 članova koji se okupljaju s prvobitnim ciljem da se animiraju nedjeljne svete mise u župi, ali i izvan nje. Članovi se okupljaju jednom ili dva puta na tjedan kako bi izvježbali zadani repertoar i ostali u zadovoljavajućoj vokalno-tehničkoj formi. S obzirom da pjevanje za svakog člana predstavlja svojevrsni užitak u duhovnom smislu, repertoar koji se koristi pretežito je i duhovnog karaktera, no često se pojavljuju i skladbe našeg domaćeg, svjetovnog daška.  Pjesme se obično izvode u dvoglasnim, troglasnim ili četveroglasnim verzijama, ovisno o težini same izvedbe.

U slobodno vrijeme zbor odlazi na zajednička druženja, hodočašća i na gostovanja drugim zborovima, a svakako valja spomenuti i pjevanje u različitim prilikama kao što su vjenčanja i sl. S obzirom na učestalost proba članovi su postali jedna velika obitelj koja se zajedno svakodnevno suočava s ljepotama koje im život donosi.

Mlada, draga i skromna voditeljica zbora, profesorica Antonija Puček, svojim sjajnim glazbenim kompetencijama, krščanskim životom i vedrim duhom kojim već 10 godina vodi i okuplja ovaj zbor može biti na ponos svojoj župi i biskupiji.

Proslava obljetnice zbora biti će obilježene svečanim koncertom u župi 23. prosinca.