Od:
Do:

Uoči blagdana svete Cecilije održan deveti susret župnih zborova Štrigovskog dekanata

Uoči blagdana svete Cecilije održan deveti susret župnih zborova Štrigovskog dekanataŠTRIGOVA, 16. 11. 2019.
Uoči blagdana svete Cecilije, zaštitnice glazbe, svirača i pjevača, u Župi Selnica okupili su se po deveti puta župni zborovi Štrigovskog dekanata, u subotu 16. studenoga, vođeni riječima svetoga Pavla: „Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu!" (Kol 3,16).

Susret je započeo pjesmom „Svi kliknimo Kistu" koju su otpjevali zajedno svi zborovi. Nakon toga, sve pjevače i okupljene slušatelje, pozdravio je i zaželio dobrodošlicu domaći župnik Tomislav Leskovar. Potom su pjevači pokazali zašto su se okupili: veličanstvenim pjevanjem dali su slavu i hvalu Bogu u čast svete Cecilije. Nastupili su župni zborovi iz župa: Macinec, Sveti Juraj na Bregu, Mursko Središće i Selnica, a pridružili su im se i muška vokalna skupina iz Svetog Jurja na Bregu i ženska vokalna skupina „Sveti Marko" iz Selnice.

Na kraju je župnik zahvalio i podijelio uspomene i darove na ovaj susret svim sudionicima uz riječi: „Molimo danas svetu Ceciliju da vas zagovara pred Gospodinom, posebno sve pjevače, glazbenike, crkvene zborove i njihove voditelje da svaka vaša pjesma, trud i vrijeme izdvojeno za vježbanje budu Bogu ugodna žrtva. Bogu neka to bude na slavu, a svima nama na posvećenje." Susret je završio zajedničkom pjesmom „Tebe Boga hvalimo".

Nakon „pjevačkog" susreta u crkvi nastavljeno je druženje u Domu kulture u Selnici, također u pjevačkom i radosnom ozračju uz prigodni domjenak. Domjenak su pomogli Općina Selnica jelom, obitelj Ignaca i Biserke Šardi vinom i ženske članice domaćeg župnog zbora kolačima.
 
Vlč. Tomislav Leskovar