Od:
Do:

Uz pjesmu i molitvu za sveta duhovna zvanja u Sračincu održan 14. Festival Dobroga Pastira

Uz pjesmu i molitvu za sveta duhovna zvanja u Sračincu održan 14. Festival Dobroga PastiraSRAČINEC, 12. 5. 2019.
„Moja je snaga, moja pjesma – Gospodin!“ (Izl 15,2) bila je tema ovogodišnjeg tradicionalnog, 14. po redu, Festivala „Dobroga Pastira“ održanog u nedjelju 12. svibnja u Domu kulture u Sračincu.

Četvrte uskrsne nedjelje Crkva obilježava Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, pa su iz tog razloga i festivalske pjesme iz godine u godinu molitva Bogu za sveta zvanja. Festival je i ove godine okupio soliste i zborove mladih iz Varaždinske biskupije, ali i šire. Organizacija festivala pripala je tradicionalno vlč. Siniši Dudašeku, povjereniku za pastoral duhovnih zvanja za Varaždinsku biskupiju.

- Festival označava svečanost. I ovo je uistinu jedan svečani događaj naše Varaždinske biskupije koja na ovaj način obilježava Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja. Kada ćemo slušati pjesme sjetite se u svojim srcima, i Bogu uputite molitvu, kako za postojeća tako i za nova duhovna zvanja da uvijek u Crkvi bude svetih duhovnih pastira po Srcu Isusovom - kazao je vlč. Dudašek.

Kako i priliči, Festival Dobroga Pastira otvorio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup. Sjetio je biskup kako se osim Nedjelje Dobroga Pastira, obilježavao još jedan važan dan, Majčin dan.

- Dobroga Pastira ne bi bilo bez dobre majke. Zato je ovo i prigoda da se sjetimo svojih majki, koje su itekako pozvane moliti za nova duhovna zvanja. Ovaj festival je jedna molitva. Nismo u crkvi kao zgradi, ali smo okupljeni kao živa Crkva - poručio je varaždinski biskup.

Vjernici u publici su pjesmom i molitvom obogatili festival, a zborovi i solisti odužili su se na najbolji način, prekrasnim notama i još ljepšim emocijama, pa je, sasvim sigurno, svatko kući ponio lijepe uspomene i duhovnu radost. Ukupno je na ovogodišnjem festivalu nastupilo 13 izvođača, što zborova, što solista, a redom su se na pozornicu penjali: Dječji zbor “Mihael” Župe Sračinec (“Slijedim te”), Šimun Benedikt Kopričanec (“Molitva zahvale”), Pjevačko društvo mladih “Trinitas” Župe Ludbreg (“Dolazim”), Antonio Tkalec (“Ne daj mi odustati”, “Jer ljubiš me”), Slavljenički tim karizmatske zajednice “Dobri Pastir” Župe Sračinec (“Nismo više robovi”), p. Niko Bilić (“Gle to srce”, “Gospodin je pastir moj”), Zbor mladih “Eshaton” Župe Močile (“Božja snaga”), vlč. Tihomir Kosec uz pratnju; Marta Kranjčec (klavir), Matija Pantaler (gitara), Dorijan Busija (cajon); (“Pogledaj”, “Pohvala Svevišnjeg”), Zbor mladih Župe Pitomača (“Uskrsnuće čovjeka”), fra Miroslav Petrac (“Milosrđu tvome”, “Gospi od anđela”), Zbor mladih Župe Sračinec (“Predajem se”), Ženska vokalna skupina Župe sv. Jurja Maruševec (“Božja ljubav, Božja snaga”) te za kraj Zbor mladih Varaždinske biskupije (“Raduje se”, “Svoga si Stvoritelja nosila”, “Slavim tebe jer Ti si Gospod Bog”).

Nakon podjele zahvalnica, svi su izvođači zajedno s organizatorima, ali i publikom, izveli festivalsku himnu “Krist na žalu”. Kroz program festivala vodila je novinarka i voditeljica Varaždinske televizije Andreja Loparić.
 
Goran Damjanić