Od:
Do:

Obilježavanje nedjelje Dobrog Pastira

Obilježavanje nedjelje Dobrog PastiraVARAŽDIN/KOPRIVNICA 7. 5. 2017.
Na četvrtu uskrsnu nedjelju Crkva obilježava Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja te ju naziva i nedjeljom Dobrog Pastira. Tim povodom Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, kojem je na čelu vlč. Siniša Dudašek, i ove je godine izradio prigodne materijale.

U nastojanju da se što više potaknu pobožnosti prvih subota, Ured je za mjesec svibanj također izradio prigodne materijale, koji se mogu koristiti samostalno ili s već postojećim materijalima koji se nalaze u knjižici prvih subota koju izdaje bogoslovno sjemenište iz Đakova.

Tradicionalno, već 12. godinu zaredom, na nedjelju Dobrog Pastira, Ured organizira i istoimeni festival duhovne glazbe na kojem nastupaju zborovi mladih i solisti koji djeluju na području Varaždinske biskupije u župnim ili redovničkim zajednicama. Ovogodišnji festival biti će u nedjelju 7. svibnja. 2017. u župi sv. Nikole biskupa u Koprivnici s početkom u 16 sati.

Donosimo vam i poruku predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja, Mons. Marina Barišića, koju je uputio povodom nedjelje Dobroga Pastira.