Od:
Do:

Otvorene prijave za 12. Festival Dobrog pastira

Otvorene prijave za 12. Festival Dobrog pastiraVARAŽDIN, 14. 3. 2017. 
Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije kao organizator započeo je pripreme za održavanje 12. Festivala duhovne glazbe Dobar pastir te je otvorio prijave za nastup na festivalu.

I ove godine Festival će se održati na nedjelju Dobrog pastira, četvrte uskrsne nedjelje, 7. svibnja u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici s početkom u 16 sati.

Na Festivalu mogu nastupiti zborovi mladih ili solisti koji djeluju na području Varaždinske biskupije u župnim ili redovničkim zajednicama.

Crkva na nedjelju Dobrog pastira obilježava Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja. Stoga su i festivalske pjesme molitva Bogu za duhovna zvanja. Ove je godine tema festivala nadahnuta riječima molitve bl. Charlesa de Foucaulda "Oče, stavljam se u tvoje ruke". Preporuka je organizatora da izvođači izaberu jednu pjesmu (najbolje autorsku) kojom će opjevati Božje Očinstvo, kao i predanje Bogu na koje smo svi pozvani.

Prijava pjesama i njezinih autora, uz kratki životopis izvođača, broj izvođača i popis instrumenata na kojima će se pjesma izvesti, traje do Uskrsa, a prijavljuje se na adresu sinisa.dudasek@inet.hr.
 

Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, kojeg vodi vlč. Siniša Dudašek, ujedno je započeo s pripremom prigodnih materijala za pobožnost prvih subota, koje se u Crkvi obilježavaju kao dani molitve za duhovna zvanja, te je ta praksa duboko ukorijenjena u župnom pastoralu.

Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata, od travnja počinje izdavanje prigodnih materijala za pobožnost prvih subota za 2017. godinu.

Nakana je Ureda da se potakne ova pastoralna praksa u svim župnim i redovničkim zajednicama, jer u pastoralu duhovnih zvanja, po Isusovom nalogu: "Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju" (Mt 9,37-38), molitva stoji na prvome mjestu.

Materijali za pobožnost prvih subota sastoje se od prigodne propovijedi, molitve vjernika i molitve za duhovna zvanja. Materijali su jednostavni i prilagođeni su za širu župnu zajednicu. Materijali će dolaziti mjesečno u pisanom obliku, ali i u elektronskom obliku (e-mail), a moći će se naći i na web stranici Varaždinske biskupije.
 
Materijal za travanj 2017. (word)