Od:
Do:

Počele prijave za 14. Festival "Dobroga Pastira" – zborovi i solisti prijavite se do 28. travnja!

Počele prijave za 14. Festival "Dobroga Pastira" – zborovi i solisti prijavite se do 28. travnja!VARAŽDIN, 19. 3. 2019.
4. uskrsne nedjelje, 12. svibnja, u Domu kulture u Sračincu s početkom u 16 sati održat će se tradicionalni, 14. po redu, Festival „Dobroga Pastira“.

Toga dana Crkva obilježava Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, pa su iz tog razloga i festivalske pjesme molitva Bogu za duhovna zvanja.  Tema ovogodišnjeg Festivala „Dobroga Pastira“ je tekst iz Knjige Izlaska (Izl 15,2): „Moja je snaga, moja pjesma – Gospodin!“

Iz Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata poručuju kako na Festivalu mogu nastupiti zborovi mladih ili solisti koji djeluju na području naše biskupije u župnim ili redovničkim zajednicama. Izvođači trebaju izabrati jednu pjesmu, preporuka je da ona bude autorska, kojom će opjevati Gospodina, našu snagu, koji nas izbavlja iz svih životnih nevolja.   

Prijava pjesmi i njezinih autora, uz kratki životopis izvođača, broj izvođača i popis instrumenata na kojima će se pjesma izvesti, traje do 2. uskrsne ili Bijele nedjelje, 28. travnja, a prijavljuje se isključivo na mail: sinisa.dudasek@inet.hr.