Od:
Do:

Proštenje svetog Antuna Padovanskoga u Čestijancu u Župi Sveti Martin na Muri

Proštenje svetog Antuna Padovanskoga u Čestijancu u Župi Sveti Martin na MuriČESTIJANEC, 16. 6. 2019.
Mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, u zajedništvu s vlč. Ivanom Hercegom, župnikom Župe Svetog Martina na Muri i dekanom Štrigovskog dekanata, služio je svetu misu povodom proštenja svetog Antuna Padovanskoga u nedjelju 16. lipnja u naselju Čestijanec nedaleko Svetog Martina.

Riječ je o novom proštenju u Župi Sveti Martin na Muri, uvedeno ove godine. Na početku misnog slavlja mons. Perčić je blagoslovio obnovljenu kapelicu i kip sv. Antuna Padovanskoga.
Generalni vikar je posebno naglasio važnost blagdana Presvetog Trojstva i sve pozvao na zajedništvo, te dodao kako je  sv. Antun Padovanski dobar primjer otvorenosti Bogu u službi ljudi. Mnogi posebno mole zagovor sv. Antuna kada nešto izgube da to nađu, a često se možda i mi izgubimo od Božje blizine, te smo pozvani biti bliže Bogu, zaključio je mons. Perčić.

Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u obnovi kapelice i kupnji kipa sv. Antuna Padovanskoga. Na misi su bili i  načelnik općine Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša. Općina je također dala određeni doprinos u obnovi kapelice.

Pjevanje na misi je animirao zbor mladih uz vodstvo Patrika Zamude. Poslije misnog slavlja bilo je zajedničko druženje uz prigodnu okrepu koju su pripremili mještani Čestijanca.
 
Župa Sveti Martin na Muri