Od:
Do:

Duhovne vježbe svećenicima Varaždinske biskupije po prvi puta održao mons. Bože Radoš

Duhovne vježbe svećenicima Varaždinske biskupije po prvi puta održao mons. Bože Radoš LUDBREG, 2. – 5. 3. 2020.
Prve duhovne vježbe koje je svećenicima Varaždinske biskupije vodio mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, održane su od 2. do 5. ožujka u Pastoralnom centru u Ludbregu.

Biskup je već vodio više od pedeset duhovnih vježbi, ali ove su bile prve koje je vodio kao Varaždinski ordinarij. Na duhovnim vježbama bilo je šesnaest svećenika iz Varaždinske biskupije i još dvojica iz drugih biskupija.

Svećenici su svakodnevno imali po jedno razmatranje prije i poslije podne te svetu misu na kojoj je propovijedao biskup Radoš. Prije večere bila je pobožnost Križnog puta, a drugog dana bilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu uz pobožnost Srcu Isusovu.

U skladu s korizmenim vremenom liturgijske godine, razmatranja tijekom duhovnih vježbi bila su o temi Isusovog Križa te osobâ koje su bile podno Njegova križa. Biskup je stavio naglasak na Nikodema i Josipa iz Arimateje koji su položili Isusovo tijelo u grob, na lijevog i desnog razbojnika, te na vojnike uz posebno razmišljanje o satniku koji je pod križem ispovjedio svoju vjeru: “Ovaj čovjek bijaše Sin Božji“.

Biskup je svećenicima na duhovnim vježbama također podijelio i tekstove za osobno razmatranje pod naslovom „Raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi po polaganju mojih ruku“ i  „Sveti svećenici s kolonade svećenicima 2000.“

 
Tekst i fotografija: vlč. Damir Slamek