Od:
Do:

Duhovna obnova za djelatnike Županijske bolnice u Čakovcu

Duhovna obnova za djelatnike Županijske bolnice u ČakovcuČAKOVEC, 9. 3. 2017. 
Dušobrižništvo koje vodi vlč. Stjepan Markušić u Županijskoj bolnici Čakovec priređuje za sve djelatnike bolnice duhovnu obnovu u četvrtak 9. ožujka s početkom u 19 sati. Održava se u bolničkoj kapeli, a počinje duhovnim razmatranjem, slijedi sakrament pomirenja i kao vrhunac duhovne obnove sveta misa. Gosti će biti p. Mariano Passerini, redovnik Sinova Bezgrešne iz Kutine i s. Mirjam Kuštreba, promotorica beatifikacije Bonifacija Pavletića.

Uz svete mise u bolničkoj kapeli i pastoral bolesnika, dušobrižništvo priređuje i duhovne obnove te je nedavno organiziralo i prigodnu proslavu Svjetskog dana bolesnika.

U petak 10. veljače dušobrižništvo je na poticaj udruga za borbu protiv raka u Čakovcu i djelatnika bolnice organiziralo susret u prigodi Dana bolesnika. U kapeli se okupio popriličan broj sudionika koji su svojom molitvom i pjesmom, predvođeni župnim zborom Pohoda BDM iz Macinca i kantoricom prof. Ivanom Krznar uputili Majci Božjoj, utjehi žalosnih i zdravlju bolesnih, misli svoga srca za sve bolesnike i djelatnike bolnice. Predvoditelj slavlja i bolnički dušobrižnik vlč. Markušić pozvao je sve prisutne da za sve bolesnike i djelatnike zazovu zagovor sluge Božjeg Bonifacija Pavletića, koji je rodom iz župe Majke Božje Snježne u Kutini te je s posebnim darom strpljivosti i radosti posluživao bolesnike u rimskoj bolnici Santo Spirito. Pred svetohraništem su sudionici susreta molili Isusa da bude s njima i nakon mise, na svakom odjelu, u svakoj sobi i pokraj svakog kreveta.