Od:
Do:

Duhovna obnova za djelatnike Županijske bolnice u Čakovcu

Duhovna obnova za djelatnike Županijske bolnice u ČakovcuČAKOVEC, 9. 3. 2017. 

Dušobrižništvo koje u Županijskoj bolnici u Čakovcu vodi vlč. Stjepan Markušić priredilo je u četvrtak 9. ožujka u bolničkoj kapeli za sve djelatnike bolnice duhovnu obnovu, koja je bila posvećena prispodobi o dobrom Samarijancu.

Gosti su bili p. Mariano Passerini, redovnik Sinova Bezgrješne iz Kutine i s. Mirjam Kuštreba, promotorica beatifikacije Ivana Bonifacija Pavletića, koji su održali duhovno razmatranje.

Pater Passerini član je redovničke zajednice Sinova Bezgrješne sa sjedištem u Rimu. kojoj je karizma družbe posvećena upravo pomaganju drugima. Toj Družbi pripadao je i sluga Božji brat Ivan Bonifacije Pavletić, rođen 1864. godine u Zbjegovači, mjestu nedaleko od Kutine, koji je umro s 33 godine na glasu svetosti.

Sestra Mirjam, članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, zalaže se za širenje glasa njegove svetosti s poslanjem širenja Kraljevstva Božjega.

Brat Ivan Bonifacije Pavletić 13. svibnja 2016. službeno je proglašen slugom Božjim i time je započeo proces za beatifikaciju i kanonizaciju u Rimskoj biskupiji gdje je umro. Godine 2008. njegovi zemni ostaci preneseni su s rimskog gradskog groblja Verano u crkvu generalne kuće Družbe u Rimu, uz sudjelovanje hodočasnika Hrvata, među kojima je bio i vlč. Stjepan Markušić. Bolnički dušobrižnik vlč. Markušić pozvao je sve prisutne da za sve bolesnike i djelatnike zazovu zagovor sluge Božjeg Bonifacija Pavletića, koji je s posebnim darom strpljivosti i radosti posluživao bolesnike u rimskoj bolnici Santo Spirito. Kao i na nedavnoj proslavi Svjetskog dana bolesnika uz blagdan Majke Božje Lurdske, sudionici susreta svoje misli posvetili su i molitvi Isusu da bude s njima i nakon duhovne obnove, na svakom odjelu, u svakoj sobi i pokraj svakog kreveta.