Od:
Do:

Adventska duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika

Adventska duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika

SV. MARTIN NA MURI, 12., 13.12.2017.


U utorak  12. i srijedu 13. prosinca održana je adventska duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika naše župe. Prvi dan je bilo za roditelje prvopričesnika, a drugi dan za roditelje krizmanika.

Obnova je započela u 19.00 sati u župnoj dvorani, a vodio ju je domači župnik. Nakon uvodnog pozdrava voditelj je sve prisutne pozvao na otvorenost prema Božjoj Riječi, posebno u ovom vremenu kada se pripremamo za blagdan rođenja Isusa Krista, našega Spasitelja. Advent je pun ponuda, ali postoji opasnost da se zadržimo samo na izvanjskoj ponudi koja ne dotiče naše srce i koja se temelji samo na potrošnji. Župnik je pročitao potom odlomak iz evanđelja po Marku, gdje nas Ivan Krstitelj poziva da pripravimo put Gospodinu, te je na temelju toga održao prigodnu kaehezu.

Ovi susreti bili su prilika i za ispit savjesti na temelju pojma grijeh s pozivom na obraćenje kako bi se sudionici pripremili za veliku župnu ispovijed sliijedećeg tjedna. Duhovna obnova je završila u župnoj crkvi klanjanjem.