Od:
Do:

Adventsku duhovnu obnovu “Otvori Bože oči našeg srca” u Koprivnici predvodio vlč. Odilon Singbo

Adventsku duhovnu obnovu “Otvori Bože oči našeg srca” u Koprivnici predvodio vlč. Odilon SingboKOPRIVNICA, 7. 12. 2018.
Otvoreno i pročišćeno srce najljepši je dar Bogu i bratu čovjeku. O tome svjedoči stotinjak mladih koprivničkog dekanata koji se okupio na adventskoj duhovnoj obnovi u petak 7. prosinca u prostorijama pastoralnog centra koprivničke župe sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Željni pripraviti srce za Onoga koji ima doći mladi su prepušteni voditelju duhovne obnove vlč. Odilonu Singbou promišljali o duhovnosti i svakodnevnoj potrebi duhovnog rasta u redovitim životnim situacijama.

Adventska obnova započela je euharistijskim zajedništvom koje je predvodio vlč. Singbo. Župnik domaćin, vlč. Dominik Vukalović, pozdravio je okupljene mlade i njihove župnike na čelu s dekanom koprivničkog dekanata mons. Leonardom Markačem. U homiliji vlč. Singbo, reflektirajući se na Matejevo evanđelje (Mt 9, 27 – 31) pozvao je mlade da pouzdajući se u Boga budu nositelji nade i vjere dvojice slijepaca iz evanđelja.

- Vjerujući Njemu, Isus čini čuda u životima svakoga od nas. Vi se nalazite u svijetu koji vam nameće ekspresna rješenja,  nemoguća i plitka. Bog nije plitak, često nam djeluje spor, Bog koji ne uslišava, Bog koji ne čuje, ali... tko kaže da ono što mi mislimo da je dobro, da je dobro za nas same. Pustimo Boga da nas vodi. Prepustimo mu svoje živote u Njegove ruke. Ako Bog i je ''gluh'' na naše molitve, on nam samo čini dobro, ali na svoj način. Dobro koje je dobro za nas same. Isus ne reagira odmah na vapaje slijepaca, ali, zanimljivo je, oni ulaze u kuću za njim što znači da je Isus dostupan svaki dan, svaki čas i obraćajmo mu se s vjerom da može učiniti. Da možemo progledati. Obraćajmo mu se strelovito: 'Smiluj nam se Sine Davidov' – kazao je vlč. Odilon.

Nakon euharistijskog slavlja koje je pjesmom animirao dekanatski zbor mladih, voditelj duhovne obnove mlade je ohrabrio uz nekoliko poticajnih misli.
- Svaki od nas jedinstveno je biće. Ako postoji jedna osoba zbog koje se raduješ životu, zahvali Bogu. Ne postoji nitko kao ja, u povijesti nije postojao, u budućnosti neće postojati. Promatraj se u odnosu prema Bogu. Svaki od nas pozvan je otvarati vrata svoga srca Isusu koji kuca. On nije provalnik, ne ulazi nasilno. Isus traži da vrata otvorimo iznutra. On poštuje našu slobodu. Slobodu u kojoj smo pozvani vjerovati. Često vjerujemo više ovozemnim stvarnostima nego li Bogu Stvoritelju. Božja prisutnost nadilazi sva naša loša i dobra iskustva. Otvorimo mu svoja srca! – zaključio je vlč. Odilon.

Vlč. Odilon Singbo, inače studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu zahvalio je na pozivu dekanu mons. Leonardu Markaču te povjereniku za pastoral mladih koprivničkog dekanata vlč. Nikoli Bukovčanu. Po završetku susreta, mladima je predstavljen novi dekanatski povjerenik za pastoral mladih vlč. Miro Denac.
Autor: Ivon Fabijanec
Slike: Petra Korenjak