Od:
Do:

Blagoslov križa na Rečkom polju

Blagoslov križa na Rečkom poljuKOPRIVNICA,21.8.2021.
Na Rečkom Polju u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici u subotu 21. kolovoza mons. Leonard Markač blagoslovio je križ i predvodio misu u zajedništvu sa župnikom Dominikom Vukalovićem.

Mons. Markač je u propovijedi naglasio da nitko od nas križ ne može izbjeći, da je on dio naših života, no da ćemo uz Isusa Krista svaki križ moći lakše prihvatiti i nositi. Na misi se okupio veliki broj domaćih župljana kao i hodočasnika iz drugih župa, među kojima je bio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Pjevao je župni zbor sv. Leopolda uz pratnju voditeljice i orguljašice Nikoline Sinković.

Na kraju mise župnik i koprivnički dekan Dominik Vukalović zahvalio je svima koji su došli i sudjelovali na misi, te posebno onima koji su pridonijeli da se križ podigne na ponos svima.

Rečko Polje naselje je s oko 50 kućanstava. Od osnutka Župe sv. Leopolda u Koprivnici 2010. pripada toj župi, dok je prije toga pripadalo župi Reka. Teritorijalno pripada pod grad Koprivnicu.

Već davno rodila se ideja da se kao kršćansko obilježje u naselju postavi križ. Ove godine na poticaj župnika Dominika Vukalovića, svi mještani Rečkog Polja prihvatili su i poduprli tu ideju. Darovima stalnih mještana, zatim onih koji tamo imaju samo privremeno boravište i vikendice, ali i svih ostalih župljana župe i darivatelja, podignut je križ na ukras cijelom Rečkom Polju i Župi sv. Leopolda. U podnožju križa nalazi se natpis: „ Na slavu Trojedinom Bogu”.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika