Od:
Do:

U Čakovcu preminuo franjevac-svećenik i župni vikar Josip Tretnjak

U Čakovcu preminuo franjevac-svećenik i župni vikar Josip TretnjakČAKOVEC, 7. 10. 2015. 
Fra Josip Tretnjak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, preminuo je nakon duge i teške bolesti u Županijskoj bolnici u Čakovcu u srijedu 7. listopada u 68. godini života, 52. redovništva i 43. godini svećeništva. Od prošle godine u Čakovcu je obavljao službe župnog vikara župe sv. Nikole biskupa, samostanskog ekonoma i vikara te katehete.

Rođen je 9. ožujka 1948. u Štefancu kod Čakovca od oca Franje i majke Eve r. Crkvenčić. U Franjevački red stupio je 1964. godine, a za svećenika je zaređen 1973. godine u Zagrebu.

Bio je dušobrižnik hrvatskih radnika u Beču, a od 1979. godine istu službu vršio je u Freudenstadtu u Njemačkoj. Po povratku u domovinu, od 1982. godine službovao je u Virovitici kao župni vikar. Od 1984. do 1990. godine bio je na službi gvardijana i župnika u Vukovaru, a potom do 1993. godine na službi župnika u Zapolju kod Nove Gradiške. Godine 1993. odlazi u Linz na službu voditelja Hrvatske katoličke misije. Ujedno je bio delegat Definitorija Provincije za bratstvo u Austriji, delegat Provincijalnoga ministra za braću u toj zemlji te naddušobrižnik za Austriju. Nakon 20 godina ponovno se vraća u domovinu i 2014. godine u župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu preuzima službe samostanskog i župnog vikara te ekonoma i katehete.

Oproštaj od franjevca-svećenika fra Josipa Tretnjaka bit će u petak 9. listopada u 14.30 sati na groblju u Čakovcu. Sveta misa zadušnica slavit će se nakon sprovoda u franjevačkoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu.