Od:
Do:

Preminuo vlč. Krunoslav Pačalat svećenik Varaždinske biskupije

Preminuo vlč. Krunoslav Pačalat svećenik Varaždinske biskupijeVIROVITICA, 21. 12. 2019.
Od Boga Oca Svemogućega, koji ga je uskrsnućem Sina svojega obilježio, vlč, Krunoslav Pačalat svećenik Varaždinske biskupije pozvan je u vječnost 21. prosinca 2019. god. u Virovitici nakon teške bolesti okrijepljen svetim sakramentima u 47. godini života i 22. godini svećeništva.

Vlč. Krunoslav Pačalat rođen je 3. siječnja 1973. g. u Varaždinu od oca Ivana i majke Đurđice. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu Jalžabet. U Zagrebu na Šalati završio je Klasičnu gimnaziju 1992. godine, a potom je upisao Katolički bogoslovni fakultet te se kao pitomac Bogoslovnog sjemeništa na Kaptolu pripremao za svećeničko zvanje. Za đakona je zaređen u jesen 1997. godine, a za svećenika 29. lipnja 1998., zajedno sa šestoricom svojih kolega u varaždinskoj katedrali, kao prvi svećenici zaređeni u toj katedrali od osnutka Varaždinske biskupije. Mladu misu imao je tjedan dana nakon ređenja, 5. srpnja 1998. u svojoj rodnoj župi sv. Elizabete u Jalžabetu.

Po dekretu mons. Marka Culeja, prvog varaždinskog biskupa poslan je za kapelana u Župu sv. Vida u Pitomači, gdje je pune dvije godine obavljao tu službu. Nakon toga postavljen je u Koprivnici dušobrižnikom Županijske bolnice i Doma umirovljenika, te župnikom novoosnovane župe Blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici, kao prvi župnik te župe. U Župi blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici ostaje do 2017. godine kada je zbog bolesti razriješen službe, a kasnije 2019. godine i umirovljen.

Sveta misa zadušnica biti će u ponedjeljak, 23. prosinca u 13 sati u župnoj crkvi sv. Elizabete Ugarske u Jalžabetu, a sprovodni obredi bit će nakon mise na mjesnom groblju u Jalžabetu.