Od:
Do:

Preminuo vlč. Stjepan Bradica, umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije

Preminuo vlč. Stjepan Bradica, umirovljeni svećenik Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 18. 1. 2017. 
Vlč. Stjepan Bradica, umirovljeni svećenik Varaždinske biskupije, preminuo je u utorak 17. siječnja u Svećeničkom domu u Varaždinu u 80. godini života i 54. godini svećeništva.

Vlč. Bradica rođen je 14. kolovoza 1937. godine u mjestu Jezerine u župi Gornje Prekrižje, u obitelji Jurja i Katarine rođ. Vergot. Za svećenika je zaređen u zagrebačkoj katedrali 1. prosinca 1963. godine. Imenovan je župnikom u Đelekovcu na području današnje Varaždinske biskupije, te je na toj službi bio sve do umirovljenja zbog bolesti 1996. godine. Također je od 1965. do 1976. godine upravljao susjednom župom Drnje.

Nakon umirovljenja neko je vrijeme živio u Đelekovcu, no zbog uznapredovale bolesti, zbog koje je bio u invalidskim kolicima, posljednjih godina živio je u varaždinskom Svećeničkom domu, gdje je 2013. godine proslavio i zlatomisnički jubilej.

Oproštaj će biti u petak 20. siječnja u 13 sati u Đelekovcu. Svetu misu u župnoj crkvi i sprovodni obred na mjesnom groblju predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.