Od:
Do:

Preminuo vlč. Petar Lovašen, svećenik Varaždinske biskupije

Preminuo vlč. Petar Lovašen, svećenik Varaždinske biskupije

VARAŽDIN, 21. 7. 2014. 

Vlč. Petar Lovašen, svećenik Varaždinske biskupije, preminuo je u nedjelju 20. srpnja u Svećeničkom domu u Varaždinu nakon duge i teške bolesti u 78. godini života i 53. godini svećeništva.

Vlč. Lovašen rođen je 25. svibnja 1937. godine u Đurđevcu. Zaređen je za svećenika 1. srpnja 1962. godine u Đurđevcu po rukama nadbiskupa Franje Šepera. Nakon što je zaređen za svećenika bio je gotovo godinu dana kapelan u Križevcima. Od 1963. pa do 1977. godine bio je upravitelj župa Gvozdansko i Divuša. Godine 1977. dodijeljen je za inozemnu pastvu u Francuskoj (Nica) gdje je bio hrvatski dušobrižnik sve do umirovljenja 1996. godine. Kao umirovljenik boravio je najprije u Svećeničkom domu u Zagrebu, a zadnjih šest godina proveo je u Svećeničkom domu u Varaždinu.

Oproštaj od vlč. Lovašena, kojeg će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, bit će u srijedu 23. srpnja s početkom u 17 sati na mjesnom groblju u Đurđevcu, a misa zadušnica bit će nakon sprovodnih obreda u crkvi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.