Od:
Do:

U Katoličkom domu u Čakovcu predstavljena knjiga „40 dana za život“

U Katoličkom domu u Čakovcu predstavljena knjiga „40 dana za život“ČAKOVEC, 29. 9. 2017.
U organizaciji lokalnog tima inicijative „40 dana za život“ u petak 29. rujna u dvorani Katoličkog doma u Župi sv. Nikole u Čakovcu održano je uvodno događanje ovojesenskog ciklusa molitvenog bdijenja za zaštitu nerođenih koje se odvija pod geslom „Tijelo je vaše hram Duha Svetoga“ (1 Kor 6,19). Tom su prigodom čakovečki tim, predstavnike varaždinskog tima te međimurske molitelje i simpatizere inicijative posjetili nacionalni voditelji inicijative Ante Čaljkušić, Petra Tišljarić i nacionalna koordinatorica bdijenja Dijana Brozović. Oni su u Varaždin i Čakovec stigli posebno opremljenim minibusom – oblijepljen logom inicijative kao novim načinom osvješćivanja javnosti o problemu pobačaja.

Nacionalna voditeljica Petra Tišljarić između ostalog je prenijela okupljenima podršku koju je u travnju ove godine izrekao papa Franjo prigodom boravka predstavnika inicijative u Rimu: „Radite najbolje moguće djelo, spasite što više života!“ Tom je prigodom papa blagoslovio majku i njezino dijete spašeno od pobačaja kao i krunu kipa Gospe Fatimske s kojim koordinatori obilaze mjesta bdijenja širom Hrvatske, pa tako i Čakovec.

Dijana Brozović podijelila je svoje osobno iskustvo zbog kojeg je postala dio apostolata za nerođene – i sama je trebala biti pobačena od strane maloljetne majke, no u zaštitu njenog života tada je odlučno stala njezina baka kojoj danas zahvaljuje za svoj život, kao i svojim roditeljima.

U nastavku događanja Ante Čaljkušić je predstavio upravo izašli hrvatski prijevod nove knjige „40 dana za život“ autora Davida Bereita i Shawna Carneya (sa Cindy Lambert). Predstavio ju je kao nadasve poticajnu za ustrajnost u borbi protiv kulture smrti. Knjiga je to „intimnih priča iz pokreta koji mijenja srca i spašava živote molitvom.“ U 40 poglavlja opisana su svjedočanstva različitih osoba o snazi molitve za spas nerođenih. Prema utisku don Damira Stojića s korica knjige „ova je knjiga hrana za one koji brane život i nerođene. Ako se pitate što možete učiniti da štitite život, ova je knjiga upravo za vas.“ Knjiga se ne prodaje, već daje za dobrovoljne priloge kojima se pomaže trudnicama i majkama te djelovanju inicijative „40 dana za život“ koja između ostalog planira osnovati Centre za nerođeni život u više hrvatskih gradova.

Događanje je završilo nagradnim izvlačenjem za prisutne, prigodnom pjesmom koju su animirali čakovečki framaši, kratkim druženjem prisutnih  te najavom središnjeg događaja koji će se održati 15. listopada s  temom jesenske kampanje: predbračna i bračna čistoća.
Vlatka Železnjak