Od:
Do:

Uz svjedočenje iskustava bračnih parova predstavljena knjiga "Tajne života u dvoje"

Uz svjedočenje iskustava bračnih parova predstavljena knjiga "Tajne života u dvoje"
VARAŽDIN, 10. 3. 2017.

U petak 10. ožujka lijep prostor dvorane biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu dodatno je zagrijala radost i istinska bračna ljubav. Predstavljena je knjiga "Tajne života u dvoje" Anne i Alberta Friso, koji su članovi Papinskog vijeća za obitelj, ali i odgovorni za pokret Novih obitelji u Djelu Marijinu. Djelo Marijino – Pokret fokolara je nastao iz želje da se Radosnom vijesti i djelotvornom ljubavlju unese svjetlo nade u mračno doba II. svjetskog rata. Od tada okuplja milijune ljudi u stotinama zemalja diljem svijeta u nastojanju da se oživotvori Isusova oporuka: "Da svi budu jedno", odnosno u ljubavi i dijalogu sa svima. Djelo Marijino danas nastoji oplemeniti sve vidove ljudskog života i djelovanja od ekonomije, sporta i politike npr. pa do osnovne jedinice društva – obitelji.
 
Predstavljanjem knjige je obilježena deveta godina od odlaska utemeljiteljice Pokreta Chiare  Lubich Nebeskom Ocu.
 
Ovaj lijepi susret svojim su prisustvom i uvodnom molitvom uveličali varaždinski biskup Josip Mrzljak, preč. Josip Koprek, predstojnik Obiteljskog centra Varaždinske biskupije i mnoge druge osobe kako iz crkve i Pokreta, tako i građani Varaždinske i Međimurske županije.
 
Knjigu je predstavio te vedrim riječima i poticajnim primjerima iz osobnog bračnog života potkrijepio vjeroučitelj Saša Josip Milec, pozivajući na stalno obnavljanje saveza ljubavi, istinsku komunikaciju, izgradnju duhovne povezanosti, iskrenost i iznad svega – razgovor. Sve ovo posvjedočili su svojim bračnim iskustvima i bračni parovi: Eva i Stjepan Balen, Dubravka i Matija Čevrek, Ivana i Hrvoje Šlezak te Vlatka i Renato Železnjak. Otvoreno su progovorili o svakodnevnim poteškoćama i kušnjama pred kojima se nerijetko nađe svaka obitelj. No, oni su posvjedočili da postoji način kako se taj put može olakšati, oplemeniti i produhoviti. O uspješnosti tog puta najbolje je govorila ljubav u njihovim osmijesima i pogledima.
 
Glazbom su ovaj događaj obogatili: Marta Cestar (flauta) izvodeći Bachovu "Ave Mariu"; Damjan Ivanjko (vokal) uz pratnju Dorotee Ilčić "Roža" Domjanić/Lohotka-Kalinksi te Artina Sabljak (violina) Garedl "Tango". Program je vodila Maja Bobek Ivanjko.
 
Marinela Marčetić