Od:
Do:

Župljani Župe sv. Vida u Pitomači svečano proslavili Svjestski dan braka

Župljani Župe sv. Vida u Pitomači svečano proslavili Svjestski dan brakaPITOMAČA, 9. 2. 2020.
U župnoj crkvi sv. Vida u Pitomači svečano je proslavljen Svjetski dan braka u nedjelju 9. veljače 2020. Misna slavlja predslavio je župnik Ivica Puškadija. Na samom početku euharistijskog slavlja, u pokajničkom činu, bračni parovi su prinijeli simbole kojima su izrekli zahvalu za darove krsne posvetne milosti i bračnog saveza te izrekli svoje kajanje za sve nedosljednosti u ljubavi i vjernosti Bogu i supružniku.

Parovi su čitali misna čitanja i molitvu vjernika. Župnik je u propovijedi pojašnjavao što znači biti kršćanin u današnjem svijetu; kako, kao muž i žena, roditelji, biti poput soli i svjetlosti. Sol i svjetlo nisu sami sebi svrhom. Kao sol, kao svjetlo trebaju biti u službi nekome, nečemu. Poslani su davati ukus, okus. Poslani su svjetlošću ublažavati oštrinu soli. Sol i svjetlo, iako su količinski maleni, kvalitativno su jako moćni. Znati odmjeriti, znati dozirati; to je djelo Duha Svetoga u nama.

Nakon pričesti svi prisutni parovi spomenuli su se dana svog vjenčanja te obnovili bračni savez. Uz svečani misni blagoslov razišli su se svojim domovima kako bi slavlje nastavili za obiteljskim stolom.

 
s. Emanuela Pečnik, SMI