Od:
Do:

Tradicionalni „susret na vrtu“ u Čakovcu okupio tridesetak međimurskih obitelji

Tradicionalni „susret na vrtu“ u Čakovcu okupio tridesetak međimurskih obiteljiČAKOVEC, 20. 6. 2019.
Tridesetak međimurskih obitelji, nakon tijelovskih procesija i misa sudjelovalo je, u četvrtak 20. lipnja 2019.  u poslijepodnevnim satima na 14. sad već tradicionalnom „susretu na vrtu“ u Čakovcu.

Susret je to koji je s vremenom prerastao od susreta sedam mladih obitelji do ovogodišnjeg koji je okupio 138 velikih i malih sudionika, među njima  i fra Ivana Crnkovića iz župe Svetog Nikole u Čakovcu. Susret okuplja uglavnom obitelji čije majke imaju svoje mjesečne susrete, a očevi svoje te su članovi različitih zajednica i pokreta za djecu, mlade i odrasle u okviru Katoličke crkve čime doprinose svojim župnim zajednicama i različitim inicijativama.

Ovakav susret u prirodi i ove je godine bila prigoda za opušteno ponovno viđenje, za zajedničko priređivanje tjelesne okrepe, za tradicijsku tzv „vrtnu obiteljsku alku“ (tačke umjesto konja, baloni s vodom umjesto alke) te razgovora u manjim grupama.

Tema susreta bila je „Svetost (kroz poteškoće) u obitelji“. Vedro i radosno ozračje nisu umanjile teme o patnji, križu, žrtvi i bolesti u obitelji, jer sve to može biti spasonosno ukoliko se trudimo  te neizbježne stvarnosti u obiteljima živjeti s vjerom.  Srce koje je poslužilo kao okvir za obiteljska fotografiranja svojim natpisom „Ostanite u mojoj ljubavi“ želi podsjetiti obitelji da će, unatoč i upravo zahvaljujući svemu, rasti zajedno kao obitelj ukoliko svoje pouzdanje stave u Božju neizmjernu ljubav za njih.

Okupljenim obiteljima po treći se puta pridružio njihov omiljeni gost, varaždinski biskup Josip Mrzljak sa svojim tajnikom vlč. Markom Domiterom i time još jednom svojim dolaskom, blagoslovom i darovanim sladoledom iskazao svoju podršku obiteljima i najmlađima.

Susret je završio također tradicionalno – uzajamnim zahvalama za  zajedništvo u ostvarenju susreta te pobjedom djece i majki nad očevima u potezanju užeta! U nastavku evo nekoliko utisaka sudionika:

Hvala vam svima, baš smo se lijepo podružili, predivno iskorišteni blagdanski dan! Neka nam bude svima na blagoslov i na spasenje.  Rad po grupa me fascinira jos od framaških dana, veliko je bogatstvo dok čujes druga iskustva i dok možeš svoje podijeliti s drugima. (Janja Kontrec)

Kad sam pitala mojeg dvogodišnjaka kako mu je bilo, odgovorio je: „Mama, opet!“ Hvala na zaista divnom popodnevu. (Irena Komadina)

Mi smo prvi put bili na susretu obitelji „na vrtu“ i puni smo prekrasnih dojmova. Bilo nam je jako lijepo! Hvala dragim domaćinima i svimaostalima na otvorenome srcu i vedrom licu. (Maja Andročec)

Hvala svima na prekrasnom druženju! Mi smo bili prvi put i baš nam je bilo lijepo. Hvala puno domaćinima, pohvale na lijepom vrtu i uređenju i svim sudionicima na dobroj volji i osmijehu! Jako lijepo blagdansko popodne! (Ivan Cindrić)
 
Priredila: Vlatka Železnjak
Foto: Karlo Vuković