Od:
Do:

Žive jaslice i božićni mjuzikl – igrokaz Gabrijelova priča u Pitomači

Žive jaslice i božićni mjuzikl – igrokaz Gabrijelova priča u PitomačiPITOMAČA, 24. 12. 2019.
I ove godine na Badnjak, prije mise polnoćke, u dvorištu Župne crkve svetog Vida u Pitomači uprizorene su žive jaslice. U režiji župnog vikara vlč. Karla Kruljca, sudjelovala su djeca dječjeg zbora Vitus pod vodstvom s. Emanuele Pečnik, Zbor mladih pod vodstvom s. Kristine Maslać te Zajednica mladih. Ujedinjenim snagama uprizorili su biblijsku pripovijest od Nazareta do Betlehema. Scenski prikaz je privukao velik broj župljana.

Uprizorenju živih jaslica sudjelovala je obitelj Jakupec Matije i Valerije sa svojim djetešcem. Za sve posjetitelje bilo je pripremljeno kuhano vino i čaj. Organizator uprizorenja živih jaslica su “Dečki z Dravske” koji već tradicionalno na Badnjak svake godine pripremaju žive jaslice.

Nakon uprizorenja živih jaslica u prepunoj Župnoj crkvi svetog Vida slavljena je sveta misa polnoćka koju su predvodili župnik Ivica Puškadija i kapelan Karlo Kruljac. Predivnim pjevanjem župnog zbora i okupljene zajednice pjesma u čast rođenja Gospodinova razlijegala se od početka do kraja slavlja. U prigodnoj homiliji vlč. Puškadija okupljenoj zajednici aktualizirao je otajstvo Božića; kako to otajstvo živjeti u ovom našem vremenu, kako se dati njime dotaknuti te taj dar spasenja drugima svjedočiti.

Na kraju mise župnik Puškadija zahvalio je svima koji su se pobrinuli kako vi ova večer bila toliko svečana: svima koji su dali svoje vrijeme i sposobnosti kod uređenja crkve, postavljanju jaslica i borova, darivatelju borova, Limenoj glazbi Pitomača i “Dečkima z Dravske” i župnom mješovitom zboru koji je pjesmom uzveličao slavlje.

Na sam Božić dječji zbor Vitus je izveo božićni mjuzikl – igrokaz Gabrijelova priča. Bila je to prava blagdanska poslastica kojom su okupljenu zajednicu uveli u župnom misno slavlje.

 
s. Emanuela Pečnik, SMI