Od:
Do:

Predstavnici molitvene inicijative 40 dana za život kod biskupa Mrzljaka

Predstavnici molitvene inicijative 40 dana za život kod biskupa Mrzljaka VARAŽDIN, 16. 9. 2017.
Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, primio je u subotu 16. rujna 2017. godine u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu predstavnike molitvene inicijative 40 dana za život.

Prisutni su biskupa upoznali s time da će ispred Opće bolnice Varaždin i ove jeseni biti organizirana molitva za zaštitu nerođenih. Pozvali su sve vjernike da im se priključe u promicanju zaštite nerođenih i pomognu bilo savjetom, bilo molitvom ili materijalnom pomoći, onim roditeljima koji su se našli pred neželjenom trudnoćom.

Naime, ove jeseni od 27. rujna do 5. studenoga, inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za zaštitu nerođenih i to u 28 hrvatskih gradova, a plodovi i rezultati inicijative govore o 47 spašenih života za koje se zna te o padu broja pobačaja za vrijeme bdijenja.

Varaždinski ogranak Inicijative započet će molitvu već nekoliko dana ranije i to cjelonoćnim bdijenjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kapucinskoj crkvi u Varaždinu, koje će se održati sa subote na nedjelju, 23.-24. rujna, od 19 do 7 sati.
Biskup Mrzljak podržao je rad Inicijative te je njezinim predstavnicima darovao krunice.
 
Nikola Tomašević