Od:
Do:

Zahvalni susret predstavnika Viteškog malteškog reda s biskupom Josipom Mrzljakom

Zahvalni susret predstavnika Viteškog malteškog reda s biskupom Josipom MrzljakomVARAŽDIN, 11. 12. 2017.
Varaždinski biskup i predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral Roma mons. Josip Mrzljak susreo se u ponedjeljak 11. prosinca u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu s predstavnicima Suverenog malteškog viteškog reda hospitalaca sv. Ivana Jeruzalemskog.

U izaslanstvu su bili dr. Franz Salm-Reifferscheidt, veleposlanik Malteškog reda za Rome na svjetskoj razini i grof Georg Eltz Vukovarski. Sastanku su prisustvovali i preč. Mario Kopjar, Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije, i Valerija Paljak ravnateljica OŠ Petrijanec.

Na susretu su predstavnici Viteškog malteškog reda predstavili biskupu Mrzljaku sve realizirane projekte u 2017. godini, koji su se ostvarili uz pomoć Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije. Ostvareni projekti u ovoj godini bili su ponajviše vezani za poboljšanje životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine na području Župe Petrijanec. Veliki doprinos i materijalnu podršku  predstavnici su dali i učenicima Romima koji polaze osnovnu školu u Petrijancu. Utvrđeni su zajednički elementi koji daju perspektivu kako je buduća suradnja u Varaždinskoj biskupiji s Viteškim malteškim redom i dalje dobrodošla.

Susret je završio u ozračju čestitanja povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih  blagdana. Predstavnici Viteškog malteškog reda biskupu Mrzljaku uručili su i simbolične poklone s oznakama Malteškog reda.
 
Kristina Čačić