Od:
Do:

Susret biskupa Mrzljaka s predstavnicima projekta osnivanja Etične banke u Hrvatskoj

Susret biskupa Mrzljaka s predstavnicima projekta osnivanja Etične banke u HrvatskojVARAŽDIN, 2. 6. 2017.
U petak, 2. lipnja, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak primio je u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu Gorana Jerasa, upravitelja Zadruge za etično financiranje, koja vodi projekt osnivanja Etične banke u Hrvatskoj te isusovca p. Tvrtka Baruna, ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, koja je podupiratelj projekta osnivanja Etične banke.

Tijekom susreta, na kojem je prisustvovao vlč. Josip Hadrović, ekonom Biskupije, gosti su predstavili cilj osnivanja Etične banke u Hrvatskoj i sam razvoj projekta.

Zadruga za etično financiranje, kao nositelj projekta osnivanja Etične banke u Hrvatskoj, okuplja fizičke i pravne osobe zainteresirane za razvoj ekonomije utemeljene na demokratičnosti, društvenoj odgovornosti, transparentnosti i solidarnosti. S tim ciljem želi se osnovati Etična banka u Hrvatskoj, koja već postoji u mnogim zemljama diljem svijeta.

Biskup Mrzljak dao je podršku osnivanju Etične banke u Hrvatskoj te je istaknuo mogućnosti daljnje suradnje i podupiranja projekta.
Nikola Tomašević