Od:
Do:

Članovi Zdruga katoličkih skauta na susretu s biskupom Mrzljakom

Članovi Zdruga katoličkih skauta na susretu s biskupom MrzljakomVARAŽDIN, 28. 11. 2018.
Uoči početka došašća, u srijedu 28. studenoga, predstavnici Zdruga katoličkih skauta Varaždinske biskupije sa svojom predsjednicom, vjeroučiteljicom Terezom Kovačić, susreli su se s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, a susretu se pridružio preč. Mario Kopjar, kanonik kantor varaždinskog Stolnog kaptola.

Razgovarajući o djelovanju katoličkih skauta na području Biskupije, dotakli su se događanja i djelovanja skauta u protekloj godini i iznijeli planove za naredno razdoblje. Posebno su dotaknuli dolazak betlehemskog svjetla u varaždinsku katedralu. Ove godine skauti Varaždinske biskupije otići će po betlehemsko svjetlo u Linz te ga unijeti u varaždinsku katedralu na Treću nedjelju došašća, 16. prosinca, neposredno prije početka euharistijskog slavlja u 11 sati. Skauti će, potom, nositi betlehemsko svjetlo u sve dekanate Varaždinske biskupije kako bi moglo lakše doći u sve župe i u sve obitelji.

Biskup je zahvalio skautima na njihovom angažmanu i radu u životu župnih zajednica i Biskupije te ih potaknuo na daljnje zalaganje i nesebično služenje drugima.
Marko Domiter