Od:
Do:

Udruga Betlehem pokrenula nacionalnu molitvu krunice za nerođene „Desetica krunice za život"

Udruga Betlehem pokrenula nacionalnu molitvu krunice za nerođene „Desetica krunice za život"VARAŽDIN, 3. 4. 2019.
Udruga Betlehem iz Varaždina pokrenula je nacionalnu molitvu krunice za nerođene pod nazivom „Desetica krunice za život".

U njihovom pozivu vjernicima stoji kako su se na organizaciju ove nacionalne molitve odlučili da ne bismo nijemo, zbunjeno i bespomoćno stajali pred dijaboličkim planom da se i u našoj domovini pobačaj banalizira, glorificira i učini besplatnim, uvijek svima dostupnim i s pomaknutom granicom, prema medijskim najavama, na dvanaest tjedana. Krunica je moćno oružje u rukama katolika, poručuju u Udruzi te dodaju kako se njezina duhovna snaga očitovala mnogo puta tijekom povijesti.

- Nismo nemoćni pred velikim zlom koje se polako poput sjene nadvija nad svijet. Ubojstvo djece u majčinoj utrobi najveće je prokletstvo današnjice koje poprima nesagledive razmjere u svojim posljedicama. Svakoga od nas Isus će jednog dana upitati: „Gdje si ti bio kada su me ubijali u utrobi? Što si ti učinio?" Gdje nema svijesti o svetosti života, nema ni blagoslova, ni budućnosti. Abortus je strašan čin nasilja nad majkom, djetetom, društvom u cijelosti. Vjerujemo da će vjernici katolici znati procijeniti današnje vrijeme, oduprijeti se stranom nametanju „civilizacije smrti" te da će saviti koljena pred Bogom, svjesni da nam samo od Gospodina dolazi spasenje i pobjeda. U vremenu silovitih napada na obitelj, brak, spolnost, istinu, slobodu, Crkvu, zdrav razum, prvo i temeljno što imamo jest – molitva. Neka se iz te molitve pokrenu i djela. Neka se spusti sila Duha Svetoga na Isusove učenike, po Marijinom zagovoru, kako bi naš narod bio spašen od tame i kaosa, od kazne za grijehe i prokletstva života bez Boga, ljubavi, mira i sreće – stoji u pozivu Udruge Betlehem.

U Udruzi dodaju da s Krunicom u ruci ustaju u zaštitu i obranu onih najmanjih, nerođenih braće i sestara koji nažalost nemaju baš nikakvih prava, pogotovo osnovno ljudsko pravo - pravo na život.

Čvrsto vjerujemo da se naša Nebeska Majka silno raduje svakoj darovanoj „molitvenoj ružici" i da naš vapaj neće ostati neuslišan! Pouzdajmo se svim bićem u Gospodina!, poručuju u Betlehemu.

Svi koji se žele priključiti molitvi „Desetice krunice za život" mogu se prijaviti putem aplikacije na web stranici Udruge Betlehem. Nakon prijave zainteresirani će dobiti e-mail u kojem će pisati dodijeljena desetica Krunice koja se dnevno moli. Budimo zajedno za Krista, u molitvi za njegovu „najmanju braću" (usp. Mt 25, 40)!