Od:
Do:

8. Nacionalni susret inicijative "40 dana za život" okupio više od stotinu članova iz cijele Hrvatske

8. Nacionalni susret inicijative "40 dana za život" okupio više od stotinu članova iz cijele HrvatskeŠIBENIK, 30. 8. - 1. 9. 2019.
Tijekom proteklog vikenda, od 30. kolovoza do 1. rujna, u Šibeniku se održao 8. Nacionalni susret inicijative „40 dana za život“ koji je okupio oko 120 članova Inicijative iz cijele Hrvatske. Kroz predavanja i radionice, svete mise i klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, sudionici su se pripremili za nadolazeće kampanje.

U petak 30. kolovoza u šibenskoj katedrali sv. Jakova svečanu svetu misu za sudionike Nacionalnog susreta predslavio je šibenski biskup, mons. Tomislav Rogić. Na kraju svete mise posvetio je cijelu inicijativu 40 dana za život i udrugu „Hrvatska za Život" Bezgrješnom srcu Marijinu.

Sljedeća dva dana nastavila su se predavanja i radionice tijekom kojih su se sudionici Nacionalnog susreta još bolje pripremili za nadolazeću jesen i kampanju 40 dana za život. Predavanja su održali i dr. Ivan Zmijanović te fra Lazar Perica. Također, prvi je put javno predstavljen i program za iscjeljenje rana spontanog i izabranog pobačaja za muškarce pod nazivom „Iscjeljenje očevog srca".

Ove jeseni kampanja Inicijative će se održati od 25. rujna do 3. studenog u rekordna 32 hrvatska grada na 34 mjesta bdjenja. Tema jesenske kampanje bit će: „Za dijete više!"