Od:
Do:

Započeo jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

Započeo jubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži u VukovaruVUKOVAR, 29. 4. 2017.
„Krist, nada naša" (1 Tim 1, 1) geslo je jubilarnog 10. susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM-a) koji se 29. i 30. travnja održava u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru.

Oko 30 tisuća mladih iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, među kojima je više od osamsto mladih iz Varaždinske biskupije, očekuje se u subotu 29. travnja u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije te će biti smješteni po obiteljima. U 16 sati započeo je planirani duhovni program u župama čiji je završetak predviđen u 22.30 sati.

U nedjelju 30. travnja domaćin SHKM-a je grad Vukovar.

Dio mladih najprije će, u 9 sati, sudjelovati u molitvi na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, koju će predvoditi predsjednik Odbora HBK za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Nakon molitve mladi će u procesiji krenuti prema prostoru ispred dvorca Eltz, mjestu gdje će se u 11.30 sati održati zajedničko misno slavlje.
Uz biskupe HBK i biskupe iz inozemstva te brojne svećenike, središnjim svečanim misnim slavljem predsjedat će i prigodnu propovijed uputiti đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

Liturgijsko pjevanje animirat će Zbor mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije, sastavljen od 240 pjevača i pjevačica, pod ravnanjem prof. Želimira Sušića. Glazbeno će ih pratiti gudački orkestar Glazbene škole Franjo Kuhač, Osijek, Tamburaški orkestar Batorek, Glazbeni sastav Noel i Matej Šibalić na orguljama.

Program u centru Vukovara, na kojem će nastupiti nekoliko bendova te skupina mladih sa scenskim prikazima započinje u 14 sati, dok će u 18 sati započeti završni koncert SHKM-a. Na njemu će nastupiti Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Božja Pobjeda i Opća Opasnost.

Sve detalje o Susretu hrvatske katoličke mladeži iz Vukovara i Slavonije tijekom subote i nedjelje možete pratiti uživo u programu Hrvatskog katoličkog radija, a prijenos središnjeg euharistijskog slavlja SHKM-a u Vukovaru biti će na HRT2 u 11.30 sati.
 
IKA/VB
FOTOGRAFIJE: Mladi Varaždinske biskupije