Od:
Do:

U Sisku održana 34. sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine

U Sisku održana 34. sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajineSISAK, 2. 5. 2017.
U utorak 2. svibnja u Biskupskom ordinarijatu u Sisku održana je 34. sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine. Na sjednici su sudjelovali svi biskupi Metropolije: kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i metropolit, mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački i domaćin sjednice, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački te pomoćni zagrebački biskupi: mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Biskupi su razgovarali o aktualnim događanjima poput slavlja Vazmenoga otajstva i Vazmene osmine, zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije te Susretu hrvatske katoličke mladeži održanom u Vukovaru 29. i 30. travnja. Metropolit, kardinal Josip Bozanić, zadržao se na znakovitosti susreta mladih u Vukovaru.

- Oni su poseban Božji dar u hrvatskome narodu. Potrebno je da i mi budemo svjesni toga dara, u kojemu vidimo da Bog posebno blagoslivlja žrtve. Hrvatski je narod podnio puno trpljenja, a blizina mladih u Crkvi i njihova vjera govore nam da trebamo čuvati pouzdanje i gledati budućnost. I kada je teško, ako se vidi cilj, lakše je sve podnositi i izdržati - naglasio je Kardinal.

Biskupi su sagledali i trenutne društvene okolnosti u Hrvatskoj, a na kraju sjednice predočen je raspored sljedećih zajedničkih susreta i slavlja.

Cijelo priopćenje s Trideset i četvrte sjednice biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine pročitajte ovdje.