Od:
Do:

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i HercegoviniJAJCE, 4. 3. 2018.
U tjednu između druge i treće korizmene nedjelje, od 26. veljače do 4. ožujka, Hrvatski Caritas, odlukom biskupa Hrvatske biskupske konferencije, dvanaestu godinu u nizu organizira korizmenu akciju "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini".

Ove godine slogan akcije je "Da ne ohladi ljubav mnogih (usp. Mt 24,12)", a središnje euharistijsko slavlje ovogodišnjeg "Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" bit će na treću korizmenu nedjelju u župnoj i samostanskoj crkvi Uznesenja BDM u Jajcu u Banjolučkoj biskupiji.

Euharistijsko slavlje će s početkom u 10 sati predvoditi banjolučki biskup mons. Franjo Komarica, a svoju pastirsku riječ u propovijedi uputit će varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak. U koncelebraciji će sudjelovati ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelji nad/biskupijskih Caritasa u BiH: mons. Mile Aničić (Banja Luka), vlč. Mirko Šimić (Vrhbosanska nadbiskupija), don Ante Komadina (Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan), župnik župe Jajce fra Anto Šimunović i drugi svećenici.

Podsjetimo kako je povodom Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini mons. Josip Mrzljak vjernicima uputio svoju korizmenu poslanicu.
 
Dodajmo i kako se u akciju pomoći Crkvi i ljudima u Bosni i Hercegovini možete se uključiti na sljedeće načine:

- pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen)
- uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa, IBAN: HR05 2340 0091 1000 80340, poziv na br. 101
- uplatom novčanog dara u župi
- on-line donacijom


Za uplate iz inozemstva:

- IBAN: HR1123600001101621994
- SWIFT(BIC) ZABAHR2X
- Zagrebačka banka d.d. Zagreb, Paromlinska 2, broj poslovnice: Trg bana Jelačića 012101.
- novčani dar može se dati i u župi