Od:
Do:

Priopćenje s Trideset i sedme sjednice biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

Priopćenje s Trideset i sedme sjednice biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine VARAŽDIN, 13. 2. 2018.
Svoju Trideset i sedmu sjednicu biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine održali su u utorak, 13. veljače 2018., u Biskupskome ordinarijatu u Varaždinu, pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita zagrebačkoga, kardinala Josipa Bozanića, a prisutni su bili: domaćin susreta mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački te zagrebački pomoćni biskupi: mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski. Sjednica je bila u znakovitome ozračju 20. obljetnice Varaždinske biskupije.

Jedna od tema u središtu pozornosti bio je Dekret o uspostavi Ureda za upravna postupanja vezana uz klerički stalež. Biskupi su zatim razmatrali razne vidike života u Metropoliji s naglaskom na onim pitanjima koja se tiču pripreme za pohod 'ad limina' koji je predviđen za studeni ove godine.

Osvrnuli su se na prisutnost Crkve u hrvatskome društvu i naročito na predstavljanje života i djelovanje Crkve u necrkvenim medijima.

Budući da se sjednica održala dan prije pepelnice, biskupi su razmijenili razmišljanja o pastoralnim programima u svojim biskupijama tijekom priprave za slavlje vazmenih otajstava.