Od:
Do:

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencije

Uskrsna poruka biskupa Hrvatske biskupske konferencijeZAGREB, 7. 4. 2020.
Biskupi Hrvatske biskupske konferencije uputili su hrvatskome narodu prigodnu čestitku povodom ovogodišnje proslave svetkovine Uskrsa.

U svojoj poruci biskupi poručuju kako je Isusova predanost milosrdnomu Ocu nama vjernicima uzor i poticaj. "Posebice nam je taj stav potreban u ovim danima kada našu domovinu i cijeli svijet pogađa širenje bolesti koja je uvelike zaustavila redovitost života i rada, unijela nesigurnost i poremetila blizinu ophođenja i susreta", poručuju iz HBK.

Hrvatski biskupi, među ostalim, u svojoj uskrsnoj poruci kažu kako nas ova izolacija i odvojenost od crkava uz fizički nedostatak liturgijskih slavlja usmjerava na dublje razmatranje i na uporište u sigurnoj nadi. „Jer, kada trpi čovjek, zajedno s njime trpi i Krist. On se utjelovio i patnju podnio kako ne bismo ni u jednomu iskustvu bili sami i bez njegove milosne pomoći“, poručuju biskupi.

Koje su još poruke vjere, nade, ohrabrenja i ljubavi hrvatski biskupi izrekli svome narodu, možete u cjelosti pročitati ovdje.