Od:
Do:

U Zatvoru u Varaždinu biskup Radoš predvodio službu riječi

U Zatvoru u Varaždinu biskup Radoš predvodio službu riječiVARAŽDIN, 20. 12. 2019.
Mons. Bože Radoš, varaždinski biskup petak, 20. prosinca pohodio je Zatvor u Varaždinu te je predvodio službu riječi u kojoj su sudjelovali zatvorenici i djelatnici zatvora.

Na početku službe riječi biskup je pozvao sudionike na preispitivanje savjesti. Pozvao ih je na iskreni pogled u sebe jer istina je preduvjet slobodi, naglasio je biskup. Nakon navještene Božje riječi biskup se nadovezao na odlomak iz Lukinog evanđelja koji progovara o Isusovom rođenju i u svom promišljanju istaknuo mir koji svojim rođenjem donosi Bog u naše živote. Progovorio je o Bogu koji je blizak svakom čovjeku što nam je pokazao Isus svojim životom. Isus je odlazio k onima koji su bili na rubu društva – bilo da su sami za to krivi, bilo da krivnja nije njihova. Bogu je stalo do čovjeka, kazao je biskup, i potiče ga da donosi dobre odluke u svom životu. U tome mu može pomoći molitva, ne ona koja u sebi krije ustrajnost u starom životu, koja traži izbavljenje za vraćanje na stari put zla i grijeha, nego ona koja dopušta Bogu da mijenja srce i unosi dobro s kojim čovjek dolazi do istine, a tako i do slobode u sebi.

Na kraju, biskup je čestitao Božić i novu godinu svim zatvorenicima i djelatnicima zatvora, a prigodnu riječ zahvale biskupu i upravi zatvora izrekao je vlč. Mladen Cikač, zatvorski dušobrižnik. Obrativši se zatvorenicima, zahvaljujući im na odazivu i sudjelovanju na susretu s biskupom, potaknuo ih je da iskoriste mogućnost za ispovijed, susret i razgovor s njime koju im pruža svakog tjedna.

Marko Domiter