Od:
Do:

Mons. Mrzljak posjetio Zatvor u Varaždinu i predvodio Službu riječi

Mons. Mrzljak posjetio Zatvor u Varaždinu i predvodio Službu riječiVARAŽDIN, 21. 4. 2017.
U petak 21. travnja varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio je Zatvor u Varaždinu i predvodio Službu riječi za zatvorenike i zaposlenike. U svom tradicionalnom blagdanskom posjetu kaznionici biskup se, u društvu tajnika vlč. Nikole Tomaševića i dušebrižnika Zatvora u Varaždinu i Kaznionice u Lepoglavi preč. Andrije Kišičeka, najprije sastao s Upravom Zatvora u Varaždinu na čelu s upraviteljem Pajom Likićem.

Biskup je potom predvodio Službu riječi na kojoj su sudjelovali zatvorenici i zaposlenici. Mons. Mrzljak okupljene je pozdravio riječima „Mir vama“.

- To je pozdrav Isusa uskrslog. Isus uvijek donosi svoj mir. Želimo zato jedni drugima približiti Isusa koji je naš mir – poručio je biskup okupljenima.

U čitanju Božje riječi čitana su Djela apostolska, a u Evanđelju po Mateju izvještaj o susretu žena s uskrslim Kristom. U propovijedi biskup je okupljenima skrenuo pažnju na ono što čovjek ne može vidjeti očima, već srcem.

- Ljudi su mogli promatrati Isusov zemaljski život i vidjeli su sve što mu se događalo na njegovom Križnom putu: kada je bio osuđen, mučen, razapet i položen u grob. No, dogodilo se ono što mi u Uskrsu slavimo – da je Isus živ. Sada to više nije iskustvo onog što vidimo, već pitanje vjere. Isusovi učenici su bili prestrašeni, jer nisu znali što se točno dogodilo. Nitko nikada nije čuo do tada da bi netko ustao od mrtvih. Malo pomalo su počeli vjerovati. Svaki od nas može biti Nevjerni Toma i reći da je jako teško vjerovati. Znamo kako su i Isusovi neprijatelji htjeli zataškati uskrsnuće.  No, vjera je u Isusovim učenicima rasla. Mi kao kršćani želimo vjerovati. No, nije to nešto što čovjek može steći jedanput u životu i onda to imati za cijeli život. Vjera je nešto što s čovjekom raste, ali i pada ili nestaje. Ne smijemo zaboraviti da je Isusova Riječ i danas živa i da mi po njoj i danas živimo. No, i sumnja je dio vjere. Stoga je važno tu našu vjeru učvršćivati  – poručio je biskup Mrzljak zatvorenicima.
 
Goran Damjanić