Od:
Do:

Sastanak Odbora za organizaciju slavlja biskupskog ređenja i preuzimanja službe novog biskupa mons. Bože Radoša

Sastanak Odbora za organizaciju slavlja biskupskog ređenja i preuzimanja službe novog biskupa mons. Bože RadošaVARAŽDIN, 18. 9. 2019.
U srijedu, 18. rujna u prostorima Biskupskog ordinarijata sastao se Odbor za organizaciju slavlja biskupskog ređenja i preuzimanja službe dijecezanskog biskupa imenovanog varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša. Na sastanku su sudjelovali kanonici varaždinskoga Stolnog kaptola Marije na Nebo uznesene, biskupijski ekonom preč. Josip Hadrović te predstojnik Ureda za pastoral mladih vlč. Tihomir Kosec pod predsjedanjem mons. Josipa Mrzljaka, apostolskog administratora Varaždinske biskupije i mons. Bože Radoša, imenovanog varaždinskog biskupa.

Na sastanku se raspravljalo o organizaciji i provedbi samog slavlja. Razmatralo se pitanje dolaska većeg broja vjernika i svećenika te priprema prikladnog prostora ispred katedrale za sudjelovanje dijela vjernika u slavlju zbog ograničenog prostora u katedrali. Dogovoreno je da će se tri dana uoči samog ređenja u katedrali organizirati trodnevna priprava u kojoj će sudjelovati vjernici različitih skupina i vjerničkih krugova. Dotaknuta su i mnoga druga tehnička pitanja i raspravljana pojedina liturgijska rješenja vezana uz samo slavlje. Na kraju susreta članovi Odbora pohodili su varaždinsku katedralu.
 
Marko Domiter