Od:
Do:

Župa blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici proslavila svog župnog zaštitnika

Župa blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici proslavila svog župnog zaštitnikaKOPRIVNICA, 10. 2. 2020.
Župa bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici proslavila je svog župnog zaštitnika na Stepinčevo, u ponedjeljak, 10. veljače, kada je svečanu koncelebriranu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, u pastoralnom centru Župe.

Na početku samoga slavlja domaći župnik vlč. Davor Šumandl zajedno sa svećenicima iz Koprivničkoga dekanata našemu biskupu zaželio je dobrodošlicu.

U svojoj homiliji mons. Radoš osvrnuo se na život našega blaženika i istaknuo njegovu zauetost oko promicanja kršćanskih vrednota, ali isto tako odlučnost i čvrst karakter u nepopuštanju pred navalama različitih ideologija. Ono što mora resiti svakog kršćanina jest pouzdanje u Boga i nekompromis po pitanju Evanđelja, istaknuo je biskup.

Po završetku svete mise biskup je župnoj zajednici čestitao blagdan njihova zaštitnika i ohrabrio ih na putu njihova svjedočenja i zalaganja za ono što je Božje, nadahnjujući se uvijek svjetlim primjerom bl. Alojzija Stepinca.

Dodajmo i kako su župljani ove koprivničke župe proslavu svog župnog patrona započeli već prvog dana mjeseca veljače molitvom devetnice kako bi se na duhovan način pripremili za slavlje bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika župe.

Kroz 9 dana program je u pastoralnom centru Župe započinjao molitvom krunice nakon koje slijedila sveta misa.

Tokom devetnice molilo se se za svećenike, redovnike, duhovna zvanja, za dar života, nerođene i dar roditeljstva. Za medicinsko osoblje i njegovatelje. Umirovljenike, stare, bolesne i nemoćne, za prvopričesnike, krizmanike, ministrante, za mlade, radničku mladež, prosvjetne djelatnike i odgajatelje, za sve potrebe župljana kao i na sve nakane preporučene u molitvu devetnice.

 
Izvor: Župa bl. Alojzija Stepinca Koprivnica
Fotografije: Silvije Peti