NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Novinarka Laudato televizije Mateja Potroško gostovala u emisiji "Vjera i nada" uoči 3. korizmene nedjelje

Novinarka Laudato televizije Mateja Potroško gostovala u emisiji "Vjera i nada" uoči 3. korizmene nedjeljeVARAŽDIN, 16. 3. 2021.
U tjednoj emisiji Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije, „Vjera i nada“, emitiranoj u subotu 6. ožujka, uoči 3. korizmene nedjelje na VTV televiziji, u Zagrebu nas je ugostila novinarka Mateja Potroško. U nizu korizmenih emisija u kojima je tema svjedočanstvo vjerskog života i ova je rođena Koprivničanka posvjedočila svoju vjeru novinarki i voditeljici Ivi Kuzmić.

Mateja naglašava kako je rodom iz Varaždinske biskupije i Župe blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici, budući da je to jako odredilo njezin život. Dolazi iz vjerničke obitelji u kojoj su joj roditelji od malih nogu usađivali vjeru. „Ne postoji drugi izbor nego biti s Bogom“, kaže na počeku emisije Mateja.

Za svoju majku kaže da je doista bila 'prava majka'. „Cijelu je sebe stavila u ulogu da bude majka te nam je pružila puno ljubavi i dobrote“. Mateja kaže kako se vrlo rano odvojila od roditeljske kuće, ali roditelji su, napominje, uvijek imali za to sluha. „A mama nas je uvijek slala u crkvu jer je znala da ako i ona neće moći utjecati na nas u mladosti, da ćemo moći u crkvi oblikovati svoje stavove i pronaći prijatelje. Župnik nam je dao puno prostora da sudjelujemo u pastoralu, da vodimo različite grupe, duhovne obnove, bilo je mnogo druženja, a to nam je i ostalo“, govori Mateja Potroško te dodaje kako se trudi se naći živog Boga svaki dan.

 

Mateja je po zanimanju novinarka, a zaposlena je kao koordinatorica programa na Laudato televiziji. Kaže kako je zahvalna što može raditi u takvom okruženju i što može pronaći smisao u svemu što na televiziji proizvode u vjerskom programu. Bogu je zahvalna na takvim kolegama i prijateljima.

„Čuvamo lice crkve. Koliko god da je grešna, a vidimo svašta iz prve ruke i mi smo prvi odgovorni, ali treba čuvati sliku Crkve“, napominje Mateja.

Autentično nasljedovanje Krista isplati se zbog vječnog života, ističe Mateja Potroško, te nastavlja kako je to naš krajnji cilj. „Koliko god bi mi voljeli, i ja prva, da nam ovozemaljski život bude lijep i radostan, na koncu uvijek moramo gledati na vječni život. To je najveća utjeha, pogotovo u današnje vrijeme kada ljudi prolaze kroz velike kušnje. Zato pred očima trebamo imati život Boga koji je prošao sve prije nas. Tko god susretne Boga i njegov mir, ne može se praviti da je nešto drugačije bolje“, poručuje.

„Važno je imati pored sebe nekoga tko će ti dati savjet na ispravan način, bez da te odvuče s tvog puta i tjerati te da zaboraviš na Boga. Meni je to prevažno“, kaže Mateja dok na pitanje kako uspijeva pronaći vremena za molitvu i svetu misu odgovara: „Bilo bi licemjerno da kažem da nemam vremena za molitvu ili misu. Svete mise su u Zagrebu preko tjedna doslovno svakih pola sata od 6 ujutro pa do 23 sata uvečer.  Zahvalne su to prilike. Volim zazvati Boga, ne mogu bez njega. U suprotnom ne bi bila dobra osoba za svoju okolinu. Ako i nemamo vremena za molitvu, zašto je prikazati neku žrtvu na radnom mjestu kao molitvu? Cijeli dan može biti molitva i život s Bogom. Zašto bi to što radimo bilo bačeno vrijeme u duhovnom smislu?“, napominje.

Je li moguće odvojiti poslovni životni poziv i osobni vjernički život? Postoje li neki trenuci križa i teškoća na radnom mjestu? Kako se našla u medijima i novinarstvu? Kako gleda na ulogu medija u društvu? Kakvo mjesto zauzimaju crkveni mediji? Zašto je važno biti okružen ljudima koji dijele iste vrijednosti i poglede na svijet? Kako živi i koliko joj je važan sakramentalni život? Odgovore ove mlade i uspješne novinarke ne propustite pogledati u emisiji „Vjera i nada“ na YouTube kanalu Varaždinske biskupije na koji se možete besplatno registrirati.