Od:
Do:

U katedrali održano stručno usavršavanje za fotografe s područja Varaždinske biskupije

U katedrali održano stručno usavršavanje za fotografe s područja Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 3. 3. 2018.
U subotu 3. ožujka u varaždinskoj je katedrali održan susret stručnog usavršavanja za fotografe i snimatelje s područja Varaždinske biskupije u organizaciji Ureda za liturgijski pastoral i Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Kao i prošle godine, na ovakvom tematskom predavanju, predavač je ponovno bio preč. dr. sc. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu, od koga su fotografi s područja Varaždinske biskupije opet mogli mnogo toga naučiti.

Na dvosatnom izlaganju mogle su se čuti vrijedne i korisne informacije o tome kako bi fotoreporteri i snimatelji u obavljanju svog posla mogli i trebali koristiti liturgijski prostor, kakva bi trebala biti njihova dinamika kretanja po žarišnim točkama sakralnog objekta, kako pristupati fotografiranju sudionika liturgijskog slavlja, itd.

Uz praktične savjete, dvadesetak sudionika predavanja dobilo je i prigodnu skriptu s najosnovnijim podacima iz obrađenih tema i pojmova, što će im u njihovom radu i susretu sa sakralnim i crkvenim objektima, liturgijskim obredima i vjerskim događajima svakako poslužiti kao svojevrsni kodeks pravila i ponašanja.
 
Goran Damjanić