NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Gost emisije "Vjera i nada" uoči 1. korizmene nedjelje bio je međimurski poduzetnik Branko Radiković

Gost emisije "Vjera i nada" uoči 1. korizmene nedjelje bio je međimurski poduzetnik Branko RadikovićVARAŽDIN, 8. 3. 2021.
U tjednoj emisiji Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije, „Vjera i nada“, emitiranoj u subotu 20. veljače uoči 1. korizmene nedjelje na VTV televiziji, gost je bio uspješan međimurski poduzetnik Branko Radiković. On je, u prvoj u nizu korizmenih emisija, progovorio o svjedočanstvu vjerskog života.

Emisiju je vodila stručna suradnica emisije, vjeroučiteljica Monika Filajdić, a Branko Radiković, inače otac četvero djece, govorio je o izazovima, blagostanjima i darovima žive vjere u svakodnevnom životu. Svoje je svjedočanstvo s gledateljima podijelio prisjećajući se događaja iz najranije mladosti, molitava i prvih susreta s vjerskim životom. Prve molitve, kaže, naučila ga je baka Franciska, tatina majka, koja ga je praktički odgojila budući da su roditelji morali raditi u Njemačkoj. Zajedno s bakom je tako odlazio na misu i molio krunicu, a vrlo rano je počeo i ministrirati.  U tom periodu pamti i odlazak drugoj baki Tereziji, po maminoj strani, u susjedno selo Zasadbreg gdje je zajedno s bratićima i sestričnama molio krunicu, ali i naučio molitvu Presvetom Srcu Isusovom.

Branko Radiković danas živi i radi u Slemenicama, naselju u sastavu Grada Čakovca. Iz dana u dan nastoji rasti u vjeri i sazrijevati na svom životnom putu, kazao je u emisiji, te naglašava kako je puno puta i na više načina susreo živoga Boga.

„Najviše što je ostavilo traga na meni bilo je prije tri godine prilikom susreta molitvene zajednice 'Dobri Pastir' u Mariji Bistrici kada sam prilikom zajedničkog slavlja i molitve za svoju obitelj duboko u srcu osjetio ove riječi: 'Branko ti si suprug, otac i svećenik svoje obitelji'. Tada su mi potekle suze. Cijelo je tijelo bilo u radosti. Pokušao sam zaustaviti suze, ali nije išlo, osjetio sam kako mi Bog govori. Skrivao sam se da me netko ne bi vidio kako plačem i to je trajalo desetak minuta. To je za mene bio pravi susret s Gospodinom. Otada nastojim biti još bolji otac, suprug i svećenik svoje obitelji, nastojim više pozivati obitelj na molitvu i rasti u duhovnom životu“, kaže Branko.

Svoju vjeru Branko živi kao aktivan član župne zajednice Uzvišenja Svetoga Križa u Vratišincu, ondje pjeva u zboru te je u službi čitača. A svoj talent pokazuje i kroz pisanje duhovnih pjesama za koje kaže da su njegova zahvala i molitva koje upućuje Bogu.

U braku sa suprugom Tatjanom, kao što smo kazali, dobio je četvero djece; Rebeku, Emanuela, Gabrijela i najmlađu Doru. Upravo je život s osmogodišnjom Dorom njihov najveći izazov. Dora je, naime, rođena s Downovim sindromom. Iako su tijekom trudnoće saznali kakva ih sudbina čeka, nisu ni sekunde dvojili kako se žele opredijeliti za život. Tako je malena Dora došla na svijet s puno ljubavi. Otkada su čuli da je na putu, pa sve do poroda, pazili su je i mazili, te obilno za nju molili. Bila je i ostala naše voljeno dijete, napominje Branko te dodaje kako Dora danas lijepo napreduje i sa svojim vršnjacima veselo i marljivo polazi prvi razred. Kako se nosi s odgojem djeteta sa sindromom Down te zašto bi se kršćani uvijek trebali odlučiti za život pogledajte i poslušajte u Brankovom odgovoru.

 


Zašto su, bračna ljubav, vjera i sakramentalni život temelj bračnog i obiteljskog života, kako u obitelji žive vjeru, koliko im ona pomaže u odgoju djece, kako usklađuje poslovne obaveze s onim obiteljskim, kako svjedoči vjeru na radnom mjestu, koji su blagoslovi autentičnog življenja vjere? Odgovore gospodina Radikovića na ova i druga pitanja možete čuti u prvoj korizmenoj emisiji „Vjera i nada“.

Sve ostale video i audio materijale koje proizvodi Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije možete pogledati na YouTube kanalu Varaždinske biskupije na koji se besplatno možete pretplatiti.