Od:
Do:

Emisija "U svjetlu vjere" u subotu u 13.15 u programu VTV televizije donosi niz sjajnih priča

Emisija "U svjetlu vjere" u subotu u 13.15 u programu VTV televizije donosi niz sjajnih pričaVARAŽDIN, 6. 2. 2021.
U subotu 6. veljače u 13.15 sati te u ponedjeljak 8. veljače u 20.10 sati u programu VTV televizije možete pogledati mjesečnu emisiju Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije „U svjetlu vjere“.

Dva su mjeseca prošla od posljednje emisije „U svjetlu vjere“ u kojoj donosimo pregled događaja iz života Crkve naše Varaždinske biskupije. Osim događaja vezanih uz Varaždinsku biskupiju, donosimo i priču iz Sisačke biskupije s potresom pogođenog područja. Uz prilog u kojem je fokus stavljen na post i molitvu na Dan solidarnosti za žrtve potresa na Banovini, donosimo i konkretnu priču o stambenim modulima koje je Hrvatski Caritas omogućio obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom.

Emisija donosi i prilog o volonterima jubilarcima Caritasa Varaždinske biskupije od kojih se neki već više od 25 godina stavljaju na raspolaganje drugima, a bili smo i na tradicionalnoj Fabijanskoj osmini u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu koja se, uz proslavu blagdana svetih Fabijana i Sebastijana ipak održala, ali uz stroge epidemiološke mjere.

Gost razgovora s povodom je varaždinski biskup mons. Bože Radoš s kojim smo dotaknuli teme katastrofalnog potresa i pandemije corona virusa te otvorili pitanja kako ova teška vremena za hrvatski narod tumačiti u svjetlu vjere. Pitali smo biskupa kakav je bio odaziv svećenika da milostinju na Nedjelju Krštenja Gospodnjega namjene Caritasu Sisačke biskupije, a doznali smo, između ostaloga, koliko materijalna pomaganja vjernika treba pratiti post i molitva.

U rubrici „Živo kamenje Crkve“ ugostili smo angažiranu vjernicu Aniku Sačić, dok smo u glazbenim minutama predstavili Koprivničanke sestre Halužan.

Emisiju ćete, kao i sve audio i video materijale koje proizvodi Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije, moći pogledati na YouTube kanalu Varaždinske biskupije.