Od:
Do:

Nova emisija "U svjetlu vjere" dostupna na Youtube kanalu Varaždinske biskupije

Nova emisija "U svjetlu vjere" dostupna na Youtube kanalu Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 4. 12. 2020.
U subotu 5. prosinca na programu VTV televizije emitirana je najnovija mjesečna emisija „U svjetlu vjere“ koju proizvodi Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije. Emisija je dostupna na Youtube kanalu Varaždinske biskupije.

Posljednja emisija u ovoj 2020. godini donosi nekoliko zanimljivih reportaža s događaja koji su obilježili protekli mjesec u životu naše mjesne Crkve varaždinske.

Bili smo na ispraćaju dobrog duha varaždinskog kapucinskog samostana, fra Bone Zvonimira Šagija. U prilogu naše ekipe možete pogledati kako su fra Boni prijatelji, braća redovnici i župljani kazali posljednji zbogom. Uz to, pripremili smo i prigodan 'In memoriam' posvećen ovom posebnom i velikom varaždinskom kapucinu.

Varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak, proslavio je 51. obljetnicu svoje mlade mise, a tom mu je prilikom uručena monografija „Činiti dobro: zbornik u čast mons. Josipu Mrzljaku u povodu 75. obljetnice života, 50. obljetnice svećeništva i 20. obljetnice biskupstva“. U reportaži pogledajte dojmove biskupa Mrzljaka i biskupa Radoša nakon što je monografija ugledala svjetlo dana.

Gost ovomjesečnog razgovora s povodom je vlč. Hrvoje Damiš, prvi imenovani studentski kapelan Varaždinske biskupije koji je s novinarkom Ivom Kuzmić podijelio svoju priču i planove za povjereni mu pastoral.

U rubrici „Živo kamenje Crkve“ vodimo vas u Remetinec, gdje je divno i emotivno svjedočanstvo kršćanskog života s nama podijelila vjeroučiteljica i angažirana vjernica Ines Volarić.

Rubrika „Kulturna baština“ ovoga puta donosi priču iz Vukovoja, mjesta ponad Klenovnika, gdje se na vrhu brda nalazi najjužnija europska kapela posvećena svetom Volfgangu. Reportaža obiluje čarobnim kadrovima slikovitog zagorskog pejzaža i njegovih prirodnih ljepota u jesenskom ruhu, a upoznat ćete se i s kulturno-povijesnom baštinom, kako kapele, tako i jedinstvene pobožnosti Marijina puta.

U glazbenim minutama, u skladu s liturgijskim vremenom, prisjećamo se adventsko-božićnog koncerta Zbora mladih Varaždinske biskupije iz kojeg je proizašao i nosač zvuka „Advent i Božić u varaždinskoj katedrali“. Priču o ovom važnom zboru za vjerski život grada Varaždina s nama je podijelio njegov prvi voditelj Ivan Malbašić. Uz to, moći ćete sudjelovati u nagradnoj igri na našoj Facebook stranici I bit ćete mi svjedoci te biti u prilici osvojiti spomenuti CD.