Od:
Do:

Varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio čestitku izborniku Zlatku Daliću nakon plasmana u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji

Varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio čestitku izborniku Zlatku Daliću nakon plasmana u finale Svjetskog prvenstva u RusijiVARAŽDIN, 12. 7. 2018.

Mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, uputio je izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću čestitku povodom iznimnog uspjeha i plasmana Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Biskupovu čestitku u cijelosti prenosimo u nastavku...
 

foto: Varaždinska biskupija/HNS


Poštovani gospodine Daliću!

Ovih dana svi u Hrvatskoj, kao i Hrvati izvan Domovine, pratimo sportske uspjehe Vas i naših nogometnih virtuoza. Čestitamo na tim velikim uspjesima, ali još više čestitamo na zajedništvu koje i rezultira tim uspjesima. Posebno Vam zahvaljujem i čestitam na riječi, ali i životnom stavu: poniznost. To nije samo kršćanska krepost, nego i općeljudska – humana vrednota u kojoj čovjek prepoznaje samoga sebe, te vidi svoje ljudske domete i talente, ali i nesavršenosti. Ponizan čovjek cijeni i poštuje svaku ljudsku osobu. Upravo ponizni ljudi mogu ostvariti zajedništvo kakvo i Vi ovih dana pokazujete na radost mnogima u našem hrvatskom narodu. To Vaše zajedništvo poticaj je i primjer kako se zajedno mogu ostvariti mnogi dobri planovi, želje, gotovo snovi.

Čestitam cijeloj ekipi u Moskvi! Raduju se mnoga mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja su povezana s igračima, ali i cjelokupnim stožerom. Raduje se Vaše Livno, a radujemo se i mi Varaždinci, želeći Vam još puno uspjeha na sportskom planu, ali još više u osobnom i obiteljskom životu.

Neka vas sve dobri Bog blagoslovi!

Srdačan pozdrav!

+ Josip Mrzljak
varaždinski biskup