Od:
Do:

Proslavljena sveta misa povodom Dana Varaždinske županije

Proslavljena sveta misa povodom Dana Varaždinske županijeVARAŽDIN, 6. 9. 2018.
U četvrtak 6. rujna varaždinski biskup Josip Mrzljak predslavio je svetu misu u varaždinskoj katedrali povodom proslave Dana Varaždinske županije, odnosno uoči blagdana Male Gospe – zaštitnice županije.

S biskupom su suslavili kanonici Stolnog kaptola, mons. Antun Perčić, generalni vikar, i preč. Mirko Horvatić, zatim mons. Leonard Logožar, umirovljeni svećenik, fra Ivan Miklenić, gvardijan franjevačkog samostana u Varaždinu te vlč. Marko Domiter, biskupov tajnik.

Na početku misnog slavlja biskup Mrzljak je podsjetio kako kroz blagdan Male Gospe, koji je pred nama, te svetkovine Velike Gospe, koju smo nedavno proslavili, možemo pratiti i naš ljudski život. Mala Gospa, Marijin rođendan i dolazak u zemaljski život, te Velika Gospa, Njezino Uskrsnuće i Uznesenje. I mi se rađamo i dolazimo na ovaj svijet, ali isto tako s njega odlazimo vjerujući kako ne odlazimo u ništavilo već ulazimo u novi vječni život, poručio je okupljenima biskup Josip Mrzljak.

Misi su prisustvovali župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa zamjenicima Tomislavom Paljakom i Robertom Vugrinom, Alen Runac, predsjednik Županijske skupštine, i drugi djelatnici. Biskup je svima prisutnima čestitao Dan Varaždinske županije naglasivši kako se sjećamo i svih onih koji su djelovali u Varaždinskoj županiji, a nema ih više među nama. Sveta misa je uvijek susret cijele Crkve, nas koji smo u vremenitom životu i onih koji su u vječnosti, poručio je mons. Mrzljak.
 
Goran Damjanić