Od:
Do:

Uoči blagdana sv. Mihaela, zaštitnika policije, biskup Mrzljak predsjedao misnim slavljem u varaždinskoj katedrali

Uoči blagdana sv. Mihaela, zaštitnika policije, biskup Mrzljak predsjedao misnim slavljem u varaždinskoj katedraliVARAŽDIN, 25. 9. 2019.
Na blagdan svetih arkanđela policijski službenici slave svoga zaštitnika svetog Mihaela, a ujedno se obilježava i Dan policije. Uoči tog blagdana biskup Mrzljak je u varaždinskoj katedrali predsjedao misnim slavljem u srijedu 25. rujna u zajedništvu s kanonicima Stolnog kaptola, mons. Antunom Perčićem, preč. Mirkom Horvatićem i preč. Marijom Kopjarom, s policijskim kapelanom za PU varaždinsku vlč. Ivicom Horvatom i tajnikom vlč. Markom Domiterom.

Na misi su sudjelovali načelnik PU varaždinske g. Predrag Belčić sa zamjenikom g. Darkom Blažijem i suradnicima te s policajcima PU varaždinske. U svetoj misi molilo se za djelatnike policije, za njihovo vjerno služenje građanima te za pokojne, poginule i nestale hrvatske branitelje i policajce PU varaždinske.

U svojoj homiliji biskup Mrzljak istaknuo je važnost službe riječi u misnom slavlju koje nas hrani Božjom riječju i uči kako ćemo Božju riječ učiniti živom u svom životu. Promišljajući o evanđeoskom ulomku iz Lukinog evanđelja o Isusovom poslanju dvanaestorice učenika, biskup je djelovanje dvanaestorice povezao s djelovanjem policijskih službenika. Isusovi učenici bili su poslani, između ostaloga, liječiti bolesne. Tako i policijski službenici poslani su čovjeka i društvo čuvati od raznih zala i bolesti našega vremena koje ga razaraju: droga, alkohol, krađe, nasilja i dr.

Na kraju svete mise okupljenoj zajednici obratio se vlč. Ivica Horvat, policijski kapelan, i izrazio zahvalnost svima za sudjelovanje i biskupu što je predsjedao misnim slavljem. Posebnu zahvalu uputio je Klapi Sveti Mihovil PU splitsko-dalmatinske koja je predvodila pjevanje na misnom slavlju.
 
Marko Domiter