Od:
Do:

Posjet ravnatelja Papinskih misijskih djela župi Prelog

Posjet ravnatelja Papinskih misijskih djela župi PrelogPRELOG, 12. 03. 2019.
U organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i Varaždinske biskupije od 11. do 14. ožujka 2019. godine u pastoralnom centru u Ludbregu održava se Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj. Drugoga dana održavanja ovog događaja, sudionici skupštine posjetili su 5 župa naše Varaždinske biskupije, među kojima je i Župu sv. Jakoba ap. st. u Prelogu.

Tako je u 18:00 sati u župnoj crkvi sv. Jakoba slavljena sveta misa koju je predvodio mons. Luka Strgar, ravnatelj Papinskih misijskih djela Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na misnom slavlju, uz lijepi broj okupljenih vjernika, sudjelovali su i Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, domaći svećenik vlč. Antun Štefan, don Ljubomir Galov, ravnatelj Papinskih misijskih djela Hvarske biskupije, mons. Milan Šimunović te naš župnik preč. Antun Hoblaj i župni vikar vlč. Hrvoje Damiš.

U poticajnoj propovijedi don Ljubomir Galov istaknuo je važnost misija u životu svakog kršćanina. Polazeći od molitve Gospodnje koju svakodnevno molimo i u kojoj se Bogu obraćamo kao svome dobrom Ocu, pozvani smo i svim drugim ljudima navijestiti ljubav koju Bog ima za svakog čovjeka. Tu ljubav objavio nam je Isus Krist, na osobiti način u svojoj muci, smrti na križu te slavnom uskrsnuću.

Ljepoti misnog slavlja svojim pjevanjem pridonio je župni zbor, a na svetoj misi okupile su se i vrijedne članice Misijske zajednice „Sv. Male Terezije“ koje se tijekom čitave godine okupljaju na molitvu i različitim akcijama pozivaju župljane preloške župe da svojim prilogom i molitvom pomognu misijsko djelovanje Crkve.

Na kraju svete mise, u ime župne zajednice dragim gostima zahvalio je župnik, preč. Antun Hoblaj, istaknuvši duboku povezanost župe Prelog s misijama koja je vidljiva ne samo u angažmanu župljana u pomaganju misija, već i u misionarima i misionarkama koje je iznjedrila ova župa. Svojim Priločancima riječ zahvale izrekao je i vlč. Antun Štefan.

Župa Prelog
Fotografije: Studio Vipro