Od:
Do:

"Evo me, mene pošalji" - Svjetski dan misija u nedjelju 18. listopada

"Evo me, mene pošalji" - Svjetski dan misija u nedjelju 18. listopadaHRVATSKA, 13. 10. 2020.
Svjetski dan misija tradicionalno se slavi treće nedjelje u listopadu, odnosno ove godine na 29. nedjelju liturgijske godine, 18. listopada, na blagdan svetog Luke evanđelista.

Za ovogodišnji misijsku nedjelju papa Franjo je poslao poruku pod naslovom: “Evo me, mene pošalji” (Iz 6, 8). Za nas kršćane, kaže Sveti otac u poruci, to je odgovor na Isusov poziv: “Koga da pošaljem”, a koji ‘dolazi iz Božjega srca, od njegova milosrđa koje, u sadašnjoj svjetskoj krizi, predstavlja izazov na koji su Crkvu i čitav ljudski rod pozvani odgovoriti’.

Papinska misijska djela pomažu biskupima, svećenicima i cijelom Božjem narodu da promiču misije, tj. da se svi kršćani na ispravan način uključe u evangelizaciju svijeta. To smo dužni Isusu koji nas je izabrao i posvetio, i ljudima kojima smo poslani. Da bi naše župne zajednice živjele misijski kroz mjesec listopad, iz Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj osigurali su nekoliko korisnih dokumenata; brošuru, čiji sadržaj donosi razna promišljanja na temu misija, različite liturgijske i animacijske materijale, te plakat i letak. Svi su ovogodišnji misijski materijali obilježeni duhom službenice Božje Pauline Jaricot, laikinje koja je osnovala Djelo za širenje vjere, koje se slavi kao Misijska nedjelja, a koja će uskoro biti proglašena blaženom.