Od:
Do:

Korizmena poruka Svetog Oca Franje

Korizmena poruka Svetog Oca FranjeVATIKAN, 21.2.2019.
Na blagdan svetog Franje Asiškog, 4. listopada 2018. godine, Sveti Otac Franjo je u Vatikanu vjernicima predstavio svoju ovogodišnju korizmenu poruku.

U svojoj tradicionalnoj korizmenoj poruci svim kršćanima, papa Franjo ponavlja kako je proslava Vazmenog trodnevlja - Kristove muke, smrti i uskrsnuća vrhunac liturgijske godine

Ako čovjek živi kao Božje dijete, ako živi kao otkupljena osoba, koja dopušta Duhu Svetom da je vodi (usp. Rim 8, 14) i zna spoznati i provoditi u djelo Božji zakon, počevši od zakona upisanog u svom srcu i prirodi, on čini dobro također svemu stvorenom surađujući u njegovu otkupljenju, navodi, između ostaloga, Sveti Otac.

Papa spominje i razornu moć grijeha te navodi da kada ne živimo kao djeca Božja često se ponašamo destruktivno prema našim bližnjima i, pa i prema sebi samima. U nama tad prevlada neumjerenost: počinjemo živjeti životom kojim se krše granice koje naše ljudsko stanje i sama priroda traže da poštujemo i povoditi se za onim neobuzdanim željama koje se u Knjizi Mudrosti pripisuju bezbožnicima, poručuje papa Franjo.

Sveti Otac govori u svojoj korizmenoj poslanici o ozdravljujućoj moći pokajanja i opraštanja kazavši kako je stvorenom svijetu prijeko potrebna objava djece Božje, onih koji su postali “novi stvor”.

Hod prema Uskrsu upravo nas poziva da obnovimo svoje kršćansko lice i srce pokajanjem, obraćenjem i opraštanjem kako bismo mogli u punini doživjeti bogatstvo milosti vazmenog otajstva, poručuje Sveti Otac.

A što sve stoji u ovogodišnjoj papinoj korizmenoj poslanici, možete u cijelosti pročitati ovdje.