Od:
Do:

Biskup Mrzljak na Pepelnicu predvodio misu u varaždinskoj katedrali

Biskup Mrzljak na Pepelnicu predvodio misu u varaždinskoj katedraliVARAŽDIN, 1. 3. 2017. 
Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je na Čistu srijedu Pepelnicu 1. ožujka misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu.

U uvodu mise biskup je kazao kako Pepelnicom kršćani započinju svoj korizmeni hod prema slavlju vazmenog otajstva, napomenuvši u zbornoj molitvi kako započinjemo "korizmu posta, molitve i bratske ljubavi".

U propovijedi je biskup podsjetio kako na Pepelnicu počinje jedan hod, jedno putovanje prema cilju, dodavši kako svaki čovjek kada kreće na neko putovanje odlučuje što će ponijeti sa sobom, a što neće, što mu nije potrebno i što će ostaviti iza sebe. Mi znamo kako se potrebno ostaviti zla i grijeha te svoj život staviti u neki okvir u kojem ćemo se naći u zajedništvu s Bogom. Mi znamo da je korizma posebno vrijeme, vrijeme ozbiljnosti i unutarnje posvećenosti putovanju, ali i ispunjenosti radošću zbog konačnog cilja prema kojem idemo unatoč svim teškoćama i nevoljama. Pozvani smo kroz ovo vrijeme obratiti se i vjerovati evanđelju unatoč možda i našim unutarnjim protivljenjima jer se ljudima često čini da su pametniji od Božje mudrosti i da bi se Crkva trebala prilagoditi današnjem vremenu. Potrebno je ostaviti ono ljudsko i prihvatiti Božje, neka u tome bude naš korizmeni hod kako bismo mogli živjeti u bratskoj ljubavi te u ljubavi s Bogom, poručio je biskup Mrzljak.

Nakon propovijedi uslijedio je pokornički čin u obredu pepeljenja.
 
Jasminka Bakoš-Kocijan