Od:
Do:

Biskup Mrzljak s najuspješnijim učenicima vjeronaučne olimpijade: „Svojim kršćanskim životom budite misionari“

Biskup Mrzljak s najuspješnijim učenicima vjeronaučne olimpijade: „Svojim kršćanskim životom budite misionari“
VARAŽDIN, 4. 4. 2017.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u utorak 4. travnja primio je u prostorijama Biskupskog ordinarijata najbolje učenice i učenike biskupijske razine natjecanja iz vjeronauka, tzv. Vjeronaučne olimpijade.



Susret je to kojeg već tradicionalno organizira Katehetski ured Varaždinske biskupije na čelu s predstojnikom ureda mr. sc. Damjanom Korenom.

Biskup Mrzljak osobno se upoznao s ekipama vjeroučenika i njihovim mentorima koji su na razini Varaždinske biskupije osvojili prva tri mjesta, a onim najboljima zaželio je sreću na državnom natjecanju koje ih od 5. do 7. travnja očekuje u Topuskom.

Osim vjeroučenika i mentora, susretu su nazočili i ravnatelji odnosno ravnateljice škola iz kojih natjecatelji dolaze.

Podsjetimo, na međužupanijskoj razini kod osnovnih škola najbolja je bila ekipa Osnove škole Trnovec,  odnosno kod srednjih škola ekipa Prve gimnazije Varaždin. Uz njih u Topusko putuju i učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Svetog Ilije.

Osim njih, biskup Mrzljak je prigodnim darom nagradio i ostale uspješne učenike  biskupijske razine: ekipe Osnovne škole „Prof. Blaž Mađer“ iz Novigrada Podravskog, Gimnazije „Fran Galović“ iz Koprivnice i Gospodarske škole Varaždin.

Najboljim natjecateljima iz vjeronauka i njihovim mentorima mons.  Mrzljak je izrazio podršku i zahvalu za uložen trud, pogotovo jer je ovogodišnja tema natjecanja, „Misijska djelatnost Crkve“, po svojoj prirodi veoma opširna.

- Tema misije je itekako važna. Ne samo da mislimo pritom da idemo u misije u Indiju ili Afriku, već da budemo svjesni toga da misije nisu tako daleko. Najbolji primjer toga je Sveta Mala Terezija koja je htjela ići u misije, a ostala je čitav život u samostanu. Usprkos tome, ostala je upamćena kao najveća misionarka, jer je svoje žrtve i molitve prikazala za misionare. Tako da svi mi možemo kao vjernici biti misionari, pogotovo danas kada živimo u svijetu koji je postao jedno veliko globalno selo. Svojim kršćanskim životom možemo itekako biti misionari. Kako oni koji su pozvani, tako i oni koji su poslani – poručio je vjeroučenicima i njihovim mentorima mons. Josip Mrzljak.
 

Goran Damjanić